HP heeft vandaag een hele serie nieuwe webcams aangekondigd. De nieuwe lijn loopt van de ultieme low-end HD1300 tot de high-end HD 5210 die Full-HD kan streamen.

Omdat het nogal een lijs met nieuwe camera’s is, slepen we je even in sneltreinvaart door de aankondigingen heen.

HP 1300 Webcam

De HP 1300 is met €19 de absolute starter onder de webcams. Informatie over de resolutie geeft HP niet, maar wij gokken op VGA (650×480). Hij weegt 55 gram en kan op ieder plat scherm geklemd worden.

HP HD 2300 Webcam

Voor een tientje meer, gaat het al de goede kant op. De naam zegt het al, dit is een echte HD camera. Maximale resolutie is 720p, wat voor de meeste videochats al de maximale resolutie is. Qua beeldverhouding heeft HP uiteraard voor 16:9 breedbeeld gekozen.

HP HD 3300 Webcam

Deze camera kost wederom een tientje meer (we zitten nu op €39), maar daar krijg je dan ook wat meer voor. Deze camera bevat HP’s TrueVision waardoor de camera zijn afstellingen aanpast op het beschikbare licht. Daarnaast krijg je er HP software bij om meerder streams tegelijk open te kunnen zetten. HP noemt dit 3-weg chat.

HP HD 3310 Webcam

De HD 3310 is wederom een tientje duurder, maar ook een stapje mooier. HP heeft het over prachtige accenten die kennelijk bij de HD3300 missen. Helaas hebben we van de 3300 geen foto. Specs lijken verder hetzelfde te zijn.

HP HD 4410 Webcam

Voor €59 krijg je de HD 4410 van HP. Een mooie buisvormige webcam met Full HD beeld (jawel 1080!). Hij schiet de video’s met 30 beelden per seconde, wat een mooi vloeibaar beeld oplevert. Daarnaast zorgt Facetracking ervoor dat jouw gezicht in het midden van het beeld blijft. De webcam heeft een uitgebreid softwarepakket: u kunt opnemen en foto’s maken met ArcSoft Webcam Companion 3. U kunt leuke kaders en speciale effecten toevoegen aan video’s, foto’s en online chats met Magic-I Visual Effects 2 en creatief bewerken met ShowBiz.

HP HD 5210 Webcam

Voor €100 haal je het beste van HP in huis. Deze Full-HD webcam kan beelden in H.264 schieten. De hoogst haalbare kwaliteit voor Skype. Dat is dus harentellen aan de andere kant! De camera bevat face tracking en 5X digitale zoom zodat je in beeld blijft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.