Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gamescom: Razer Kondigt het DeathStalker Ultimate Keyboard aan

Tijdens haar persconferentie had Razer deze week nog iets te melden. Het bedrijf heeft een nieuw keyboard ontwikkeld. De DeathStalker Ultimate. Een keyboard dat net als de Star Wars-lijn voorzien is van touch-display.

Op dat display draait de Razer Switchblade User Interface. Een eigen systeem waarmee je het scherm kan gebruiken voor game specifieke informatie en acties. Overigens heeft Razer hier ook een SDK voor ontwikkeld zodat programmeurs zelf apps voor het toetsenbord kunnen maken. Razer voorziet programmeurs daarbij van een toetsenbord om te testen in ruil voor het gratis beschikbaar stellen van de apps. Wat mij betreft een prima idee.

Naast apps voor games, heeft Razer dit ook meteen het eerste sociale toetsenbord gemaakt. Je kan vanaf het toetsenbord screenshots maken en deze meteen doorsturen naar Facebook, Twitter, Gmail of andere populaire online diensten zonder dat je het spel hoeft te verlaten. Geniaal.

Naast de aanwezigheid van het touchscreen bevat de DeathStalker Ultimate ook een trackpad, numpad, macro-recorder en natuurlijk de nodige extra gaming knoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.