Playstation Plus
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gamescom: Playstation’s Line-up

Het belangrijkste nieuws hebben we je net al gegeven, maar hier is dan de lijst met games die we van Sony Playstation mogen verwachten. Daarnaast vertellen we je alles over de nieuwe PS Vita bundels die in de winkel komen te liggen.

PS Vita Bundels

Sony komt met twee PS Vita bundels. De belangrijkste is zonder twijfel de bundel met Activision’s hit Call of Duty: Black Ops – Declassified. Naast de game tref je in deze bundel ook een Call of Duty editie van de PS Vita en een speciaal hoesje aan. Een pakket met een hoge wannahave factor dus. Voor iedereen die niet graag knalt, komt Sony met een Little Big Planet PS Vita op de markt. Dit is een WiFi model en wordt net als alle andere WiFi modellen voor €249 in de schappen gelegd.

Little Big Planet PS Vita

Little Big Planet blijft een grote titel voor Sony Playstation. Dat blijkt wel uit de statistieken rondom Little Big Planet. Inmiddels zijn 8 miljoen LBP spellen verkocht en in deze games hebben gamers zelf inmiddels 7 miljoen levels gebouwd. Het succes gaat nu verder op de Vita.

Assassin’s Creed Liberation

UBIsoft brengt Assassin’s Creed naar de PS Vita. Zoals je van UBIsoft mag verwachten maakt deze game gebruik van de vele unieke features die de Vita rijk is. Zo bevat de game onder anderen touch-to-move en touch-to-kill. Hierin spelen de touchpad en het touchscreen natuurlijk een belangrijke rol.

Tearaway

Media Molecule is de studio die verantwoordelijk is voor de Little Big Planet games. Hoewel dit natuurlijk focus blijft, stort de studio zich momenteel op een ander project dat echt in hun straatje past. De game Tearaway. Een game waarin je een boodschapper bent die een belangrijk bericht weg moet brengen in een wereld gemaakt van papier.

Natuurlijk staat de boodschapper voor de nodige uitdagingen, maar heeft hij jou als beschermengel. Jij kan de wereld namelijk beïnvloeden met het touchscreen, touchpad, sensoren en de mocrofoon. Hoewel er verder weinig bekend is, laten de eerste beelden in ieder geval een game zien waar we wat van mogen verwachten.

Killzone Mercenary

Uit Amsterdam komt weer een nieuwe Killzone, ditmaal voor de PS Vita. In Mercenary ga jij als premiejager op pad om zo je geld te verdienen. Over het verhaal maakte Sony niks bekend, maar de beelden toonden in ieder geval dat de ambities voor de Vita erg hoog liggen.

Assassin’s Creed III

Ook voor de Playstation 3 wist Sony een aantal aankondigingen te doen. Zo wist Sony te vertellen dat Assassin’s Creed op de PS3 een exclusieve DLC zal hebben.

Untill Dawn

Untill Dawn wordt een nieuwe horror-survival game van Sony Computer Entertainment. In de game ga je met je vriendinnetje lekker op pad en begin je een goede vrijpartij (ze houdt haar ondergoed aan). Binnen no-time slaat het geluk om en moeten de twee vechten om te overleven.

Rain

Uit Japan komt het concept van Rain. Een game waarin je een transparant jongetje speelt. Zoals de titel doet vermoeden, regent het veel en dat is maar goed ook. Alleen in de regen ben je te zien. Nouja, goed… de regen laat ook monsters zien. Het is een concept dat zeer interessant is. We zijn erg benieuwd hoe Rain er uit gaat zien.

Playstation+

Sony doet nog steeds hard haar best om Playstation+ te promoten. Volgende maand zal de game Red Dead Redemption dan ook gratis gedownload kunnen worden door Playstation+ leden. Daarnaast krijgt iedereen 1GB aan opslagruimte in de cloud. Genoeg voor al je savegames dus.

PS3 Essentials

Playstation komt ook met een lijn Essentials voor de PS3. Dit zijn evergreens uit de Sony stal die voor €19,99 over de toonbank gaan. De eerste titels in deze collectie zijn Little Big Planet, Uncharted en Infamous.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.