Gamescom: Neogeo X Gold Krijgt Releasedate

De Neogeo is nooit echt groot geworden in Nederland. Toch is het systeem erg geliefd onder verzamelaars van oude consoles. Het was namelijk de enige console die qua kwaliteit geleijk werd gesteld aan de arcade kasten die in die tijd ook nog erg populair waren.

Hoewel er al jaren sprake is van een revival van dit systeem, hebben het Amerikaanse Tommo en Neogeo-makers SNK Playmore nu te kennen gegeven dat de nieuwe uitvoering van de Neogeo er dan ook echt aan zit te komen.

De nieuwe Neogeo heet de Neogeo X Gold en wijkt sterk af van haar voorgangers. De kern van het systeem zit namelijk in de nieuwe handheld console. Deze handheld heeft een 4.3 inch display en is in tegenstelling tot de oude Neogeo Pocket wel voorzien van backlight. Op de handheld zitten meteen al 20 klassieke Neogeo games.

Zet je de Neogeo X Handheld in de Neogeo X Station, dan zet de handheld de games door naar je TV scherm. Dat gaat via A/V (lekker ouderwets) of HDMI. Gamen kan je dan op e Neogeo X Joystick.

Games

 • 3 COUNT BOUT
 • LEAGUE BOWLING
 • ART OF FIGHTING II
 • MAGICIAN LORD
 • ALPHA MISSION II
 • METAL SLUG
 • BASEBALL STARS II
 • MUTATION NATION
 • CYBER LIP
 • NAM 1975
 • FATAL FURY
 • PUZZLED
 • FATAL FURY SPECIAL
 • REAL BOUT – FATAL FURY SPECIAL
 • THE KING OF FIGHTERS ’95
 • SAMURAI SHODOWN II
 • KING OF THE MONSTERS
 • SUPER SIDEKICKS
 • LAST RESORT
 • WORLD HEROES PERFECT

Beschikbaarheid

De Neogeo X Gold ligt 6 december in de Amerikaanse schappen. Wanneer de console ook aan deze kant van de oceaan zal verschijnen, weten we helaas nog niet. We weten wel wat de console gaat kosten. $199,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events