Vanmiddag is de redactie van GadgetGear.nl in Keulen neergestreken voor de Gamescom. Het evenement dat GadgetGear eenmaal per jaar een week lang onderdompelt in de games. De kickoff dit jaar is voor EA, die presenteerde vandaag al haar nieuwe games en meteen daarna mochten we door naar Sony. In beiden gevallen was er veel te melden, maar eerst EA….

EA in Getallen

EA COO Peter Moore praatte de presentaties aan elkaar en liet daarbij een aantel leuke feitjes opborrelen. Zo zijn inmiddels 15 miljoen gamers gestart met Battlefield 3 en kent Origin, de digitale softwareshop van EA, inmiddels 21 miljoen gebruikers. In Origin kan je kiezen uit ruim 500 games van ruim 50 ontwikkelaars. Iedere ontwikkelaar heeft dus gemiddeld tien games in Origin staan. Over Origin gesproken, EA gaat het platform ook op de Mac lanceren. Ook Mac-gebruikers kunnen dus binnenkort Origin games kopen.

Army of Two: Devil’s Cartel

De avond begon met een overdonderende trailer van de nieuwe Army of Two: Devil’s Cartel. Deze game is gebouwd op de Frostbite 2 engine die EA eerder al voor Battlefield 3 gebruikte. In de game speel je als Alpha en/of Bravo, twee nieuwe karakters in de Army of Two-lijn. De trailer zette op twee manieren te toon. Ten eerste lieten de ontwikkelaars zien dat je echt alles kan slopen in het spel (en dat is altijd goed), ten tweede waren de beelden waanzinnig bloederig. De ledenmaten vlogen letterlijk in het rond. Ik heb het gevoel dat dit in diverse landen tot een gekuiste versie zal leiden ;-).

Need for Speed: Most Wanted

Bij aankomst werd het merendeel van de parkeerplaatsen bij de locatie van de EA presentatie ingenomen door de nieuwste Porsches. Die stonden daar keurig op een rij om Need for Speed: Most Wanted te promoten.

In dit deel van Need for Speed is het niet langer nodig om uren achtereen te gamen voor je in je droomauto mag stappen. Het motto is nu ‘als je ze kan vinden, kan je er in rijden’. Je plukt letterlijk je droomauto’s van de straat. Een prima gedachte voor deze Open World game van EA.

Iets anders waar het team sterk op in zet is Autolog 2. Het sociale netwerk achter de game dat zort voor de nodige challenges. EA heeft dit op een hele slimme manier in de game verwerkt, maar daar vertellen we je later deze week nog veel meer over. Most Wanted verschijnt 1 November.

Medal of Honour: Warfighter

De nieuwe Medal of Honour is net als de nieuwe Army of Two gebouwd op de Frostbite 2 engine van EA. In tegenstelling tot Army of Two kan de omgeving niet helemaal stuk, maar de actie is buitengewoon sterk aanwezig. Het team heeft zich dan ook volop laten inspireren door echte gevechtsmissies.

Iets dat bezoekers van de Gamescom deze week al uit kunnen proberen is de feature die het toelaat om je eigen land te vertegenwoordigen. In totaal kunnen 193 landen vertegenwoordigd worden. Gezien het overgrote deel van de Gamescom bezoekers Duits is heb ik het gevoel dat de Duitsers weer eens met een flinke voorsprong starten ;-).

The Simpsons – Tapped Out

Van The Sims naar The Simpsons. In Tapped Out bouw je jouw eigen variant van Springfield op. Jij bepaalt waar je de bekende hotspots van dit dorpje en de bewoners erin plaatst. De game stond blijkbaar al eerder op de App Store, maar EA had een klein serverprobleempje. Volgende maand in de herkansing. Ik heb er al zin in.

Simcity

We kregen een uitgebreide demo van de nieuwe Simcity van Maxis. Voor de strategieliefhebber lijkt deze game door toepassing van de Glassbox engine echt alles in huis te hebben wat je van Simcity mag verwachten. Je kan namelijk een real-time grafiekenkaart over je stad heen leggen zodat je exact weet wat er speelt op het zoomniveau waarmee jij naar de game kijkt.

Wat ook opvalt is de grote mate van vrijheid die je in deze versie van Simcity krijgt. Je kan letterlijk rijbanen tekenen en de game past zich daar naadloos op aan. Je stad gaat er dus ook echt als een stad uitzien en dat is altijd goed.

Ook Simcity wordt echt sociaal. Steden die jij bouwt, en die je vrienden bouwen, worden namelijk met elkaar verbonden en van elkaar afhankelijk. Daarnaast gaan steden ook ontwikkelen naar de keuzes die je maakt. Je kan dus een echt Las Vegas opbouwen, maar ook een gigantische oliestaat.

De game komt in februari uit, maar wil je eerder aan de slag, dan kan dat. Er zijn een aantal beta-plaatsen beschikbaar. Daarvoor kan je op de site van Simcity registreren. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees op tijd. Oja, hij komt ook uit op de Mac!

Crysis 3

Crytek is zonder twijfel één van de gamestudios die de meest geweldige game-ervaringen neer weet te zetten. Crysis en Crysis 2 waren al enorme hits en ook bij Crysis 3 laat het team zien dat er nog voldoende te verbeteren viel.

We kregen onder anderen een demo van de nieuwe multiplayer ‘Hunter’ modus. Hierin nemen twee hunters het op tegen een team van maximaal tien Cell soldaten. De bedoeling is dat de hunters de Cell soldaten uitmoorden voor ze gered worden. Iedere Cell soldaat die sterft, spawnt weer als hunter. Het team van hunters wordt dus steeds groter en daarmee loopt de spanning voor de Cell soldaten flink op.

Crysis 3 mogen we in februari 2013 verwachten.

Dead Space 3

Ook Dead Space krijgt weer een vervolg bij EA. De nieuwe versie is de grootste Dead Space game tot nu toe. Bijzonder aan de game is met name de mogelijkheid om je eigen wapens samen te stellen van onderdelen die je onderweg kan vinden. Je zou het kunnen vergelijken met het systeem dat we eerder al in Star Wars The Old Republic zagen.

Op de site van Dead Space is nu een wedstrijd uitgeschreven waarbij jij jouw favoriete wapen samen kan stellen. Weet jij de winnende combinatie op te bouwen, dan komt die in de game en gaat EA ook jou als één van de karakters in het spel zetten. Hoe cool is dat?

FIFA 13

Na alle persberichten dachten we dat EA weinig nieuws over FIFA 13 kon vertellen, maar dat hadden we mis. EA heeft namelijk de Matchday functie aangekondigd. Een functie waarbij recente ontwikkelingen rond een real-life speler terugkomen in de game. Zoals EA zegt, geen enkel postje FIFA is hetzelfde. De demo van FIFA 13 kan vanaf 11 september worden gedownload. De game zelf verschijnt op 28 september en komt ook op de PS Vita uit. Daarnaast zal de PS3 versie ook ondersteuning bieden voor de Move controller.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.