Sony Koopt Online Gaming Specialist Gaikai

Wanneer het gaat om online ‘streamed’ gaming, zijn er maar twee echte specialisten. De ene is OnLive en de andere is GaiKai. Beiden bedrijven bieden grote console en PC games aan die je via je browser kan spelen. Hierdoor hoef je zelf de games niet te kopen en is de game niet afhankelijk van jouw hardware.

Vorig jaar wist OnLive al te melden dat HTC een flinke investering in het bedrijf deed. Dit met gevolg dat OnLive ook beschikbaar werd voor de tablets van HTC. Hetzelfde HTC dat onlangs met Sony bekendmaakte dat het bedrijf Playstation certified smartphones gaat ontwikkelen.

Sony wilt duidelijk niet achterblijven en pakt het meteen goed aan. Sony investeert namelijk niet in Gaikai, maar neemt het bedrijf in één keer over. De schatting is dat Sony $380 miljoen voor het bedrijf heeft neergelegd. Zodra de overname is afgerond zal Gaikai (zoals verwacht) onderdeel gaan uitmaken van SCE (Sony Computer Entertainment).

Hoe we Gaikai terug gaan zien is nog onduidelijk, al lijkt Samsung daar wel een visie op te hebben. Samsung sloot begin vorige maand namelijk een deal waardoor Samsung Smart TV’s gebruikt kunnen worden om de games van Gaikai op te spelen. Sony zal ongetwijfeld hetzelfde in gedachte hebben, al is de deal met Samsung natuurlijk wel een pijnlijke voor de Japanse grootmacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events