Gisteren waren we in de Westergasfabriek in Amsterdam. Ons bezoek aan Amsterdam was niet zonder reden. Het team van Lenovo wilde zich even voorstellen en meteen maar even laten zien wat we de komende maanden van Lenovo mogen verwachten. Lenovo gaat namelijk groot inzetten op de consument. Dat doet het bedrijf met haar IdeaPad lijn.

Lenovo IdeaCentre A720 AIO

Maar eerst kijken we even naar een product dat net in de schappen ligt. De opvallende Lenovo IdeaCentre A720 AIO. Deze nieuwe all-in-one bevat een groot, 27 inch multitouch display waarmee de desktop PC klaar is voor de release van Windows 8.

De IdeaCentre A720 AIO draait op een Intel Core i7 processor met 8GB RAM. Daarnaast bevat hij voor gaming een Nvidia GeForce GT630M met 2GB RAM. Qua opslagruimte bevat de IdeaCentre A720 AIO een royale 1TB HDD en maximaal 64GB aan ruimte op een SSD.

De IdeaCentre A720 AIO bevat een viertal USB poorten met één nadeel. Één van die poortjes moet je namelijk meteen opofferen aan de ontvanger voor het toetsenbord en de muis. En die ontvanger is als enige onderdeel niet mooi grijs gespoten…. Effectief houd je er dus drie over. Over die accessoires gesproken, het toetsenbord is geheel opgetrokken uit plastic en voelt een beetje wankel aan. Gelukkig zijn dit de enige pijnpuntjes die we zo snel hebben kunnen ontdekken.

Het scherm is volledig inklapbaar waardoor je de IdeaCentre A720 AIO ook als een soort van Surface PC kan gebruiken. Dat is natuurlijk voorral heel leuk bij het spelen van games.

Lenovo IdeaPad U310 en U410

Opvallend tussen de nieuwe laptops van Lenovo waren de U310 en U410. De witte body van de U310 die ik in mijn handen mocht houden heeft een uiterlijk dat sterk aan de oudere MacBooks doet denken terwijl het kleurtje aan de buitenkant de laptop lekker fris oogt.

Qua specs zijn deze IdeaPad’s helemaal niet slecht. Zo zijn ze uitgerust met Intel Core i7 CPU’s met 4-tot-8GB RAM, 32GB SSD en tot 500GB-tot-1TB aan HDD opslagruimte. De Nvidia GeForce 610M GPU met 1 GB RAM zorgt ervoor dat er ook nog een beetje gegamed kan worden (alleen op de U410).

De IdeaPad’s beschikken ook over bluetooth en WiDi. Dat laatste is een techniek van Intel waarmee je het beeld van je laptop makkelijk door kan zetten naar je TV.

Lenovo IdeaPad Z580

Voor de multimedialiefhebber komt Lenovo met de IdeaPad Z580. Een wat zwaardere laptop met een 14 inch 1366×768 16:9 display. Ook deze laptop bevat een Intel Core i7 CPU met maximaal 8GB RAM. Voor de GPU heeft Lenovo gekozen voor een Nvidia GeForce GT630M met 2GB RAM.

Deze laptop van Lenovo is voorzien van een Blu-Ray drive met DVD brander. Daarnaast maakt hij draadloos verbinding met WiMax, WiFi en Bluetooth.

Lenovo IdeaPad G780

Voor iedereen met behoefte aan een groot scherm, heeft Lenovo de G780 klaarliggen. Deze laptop draait op een Intel Core i5 CPU met maximaal 8GB RAM en wederom een Nvidia GT630 2GB GPU. Deze laptop heeft maximaal 1TB aan opslagcapaciteit, maar geen optie voor een SSD. Het scherm meet 17,3 inch in een 16:9 verhouding en draait op een resolutie van 1600×900 pixels. Hij is voorzien van bluetooth en WiFi en webcammen doe je op 720p.

Lenovo Yoga

Tot slot nog even de Lenovo Yoga. Deze nieuwe hybride laptop/tablet werd speciaal voor het evenement ingevlogen vanuit China. Helaas mochten we hem niet ‘aan’ zien, maar alleen het uiterlijk van dit hybride apparaat maakte al indruk.

De Yoga is namelijk een Ultrabook waarvan het scherm volledig omgeklapt kan worden. In omgeklapte staat schakelt de Ultrabook haar toetsenbord uit en kan hij als tablet worden gebruikt. Een tablet met een heerlijk groot scherm. Jawel, de Lenovo Yoga is one to watch!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.