We hebben er weer één. Zo’n leuk Kickstarter project. Ditmaal gaat het om de Flashr. Een iPhone case die je waarschuwt voor inkomende gesprekken en andere meldingen met behulp van optische signalen.

Natuurlijk is dit idee niet helemaal vers. In de jaren negentig beplakten we onze mobiele telefoons maar al te graag met stickers waar LED’s in zaten. Deze begonnen dan te schijnen wanneer de telefoon over ging. Ze werden namelijk geactiveerd door de straling van de telefoon waardoor ze zelf geen krachtbron nodig hadden.

Flashr is anders. Flashr wordt namelijk aangestuurd vanuit de iPhone waardoor verschillende lichtsignalen mogelijk zijn. De bedenkers maken hiervoor gebruik van de LED Flash van de smartphone. Apple heeft iOS zo ingericht dat de LED Flash gebruikt kan worden om optische signalen weer te geven wanneer de telefoon over gaat of wanneer berichten binnen komen. Door dit licht optisch naar de zijkanten ge geleiden en deze met gekleurd semi-transparant plastic te bedekken krijg je het effect dat je hier ziet. Met een schuifje kan je de LED Flash weer ‘bevrijden’ zodat je normale foto’s kan schieten.

Doordat men gekleurd plastic gebruikt om de lichtsignalen te kleuren, is het makkelijk om de kleurtjes naar smaak aan te passen. Daarnaast heeft Apple ondersteuning voor de LED Flash in de SDK zitten waardoor ook games van deze techniek gebruik kunnen maken.

Wil je de Flashr als eerste in huis hebben, dan zal je het project moeten steunen op Kickstarter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.