Na Sony, Olympus en Nikon stapt ook Canon in de Mirrorless markt. Mirrorless camera’s zijn compactcamera’s die gebruik maken van verwisselbare lenzen. Het gemak van een compact en de kwaliteit van een DSLR. Dat is het idee erachter.

De nieuwe EOS M is dus zo’n camera. De EOS M is uitgerust met een 18 megapixel APS-C sensor en bevat een 3 inch touchscreen om je foto’s op te bekijken. Qua lenzen heeft Canon een nieuwe vatting voor de camera ontwikkeld. Dat zal zeer waarschijnlijk met de kleinere sensor temaken hebben. Canon levert bij de kale body echter ook een verloopring om je bestaande EF en EF-S lenzen op de EOS M te kunnen gebruiken.

Gelijk met de EOS M zet Canon ook twee lenzen in de markt. De EF-M 22mm f/2 STM en de EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM. Daarnaast komt Canon met de SpeedLite 90EX flitser.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.