Archos heeft deze week de nieuwe Elements serie aangekondigd. Het bedrijf zette dit kracht bij met de release van een 9.7” tablet genaamd de 97 Carbon. Naast de introductie van deze nieuwe tablet, heeft Archos ook 7”en 8” modellen aangekondigd.

De 97 Carbon is een tablet met een 9.7 inch IPS display. Het display heeft een resolutie van 1024×768 pixels. De tablet weegt 618 gram en is 11.5mm dik. De camera aan de achterkant is een 2 megapixel model en aan de voorkant zit nog een 0.3 megapixel. Voor het besturingssysteem heeft Archos gekozen om Android 4.0 te installeren.

Met 1GB RAM geeft Archos de 1Ghz Cortex A8 processor van de tablet alle ruimte om vlot te reageren op de gebruiker. Standaard bevat de tablet 16GB aan opslagruimte. Dit kan je zelf met maximaal 32GB aanvullen met behulp van het MicroSD slot. Daarnaast kan je gebruik maken van een USB 2.0 aansluiting.

Beschikbaarheid

De Archos 97 Carbon ligt deze maand nog in de winkel en moet naar verwachting € 249,99 gaan kosten. Dat is een interessante prijsstelling gezien de tablet het toch een beetje op moet gaan nemen met de nieuwe Nexus 7 van Google en Asus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.