WWDC: Wat zagen we (weer) niet

De kenote van Apple zit erop en laten we wel zijn, wat was hij weer goed. Apple kondigde een vernieuwde lijn MacBook Air en MacBook Pro laptops aan waarbij de nieuwe MacBook Pro dunner is dan ooit tevoren. Ook zagen we Mac OS X Mountain Lion en iOS 6. Wat zagen we niet?

Ook nu weer bleken de geruchten over een Apple TV van de baan. Dan bedoel ik een TV van Apple en niet de iOS mediastreamer. Over de iOS mediastreamer gesproken, die kreeg ook geen eigen App Store en blijft dus een gesloten ding.

Wat we ook niet zagen was een kleinere iPad. De geruchten gingen weer volop, maar Apple lijkt er nog steeds niet in te geloven. Hoe hard we ook wensen, een kleinere iPad zit er voorlopig nog niet in. Waarom zou je dat trouwens willen? Dan koop je toch gewoon een iPod Touch ;-).

Ook de dagen van de 17 inch MacBook Pro zijn geteld. Apple vernieuwde haar grootste MacBook niet meer. Dit zal mogelijk te maken hebben met de Retina displays. Een 17 inch Retina heeft wel erg veel rekenkracht nodig en vraagt daardoor niet alleen een zwaardere CPU en meer RAM, maar ook nog eens een veel zwaardere accu.

Tot slot was ook de verwachtte iPhone 5 niet aanwezig tijdens het evenement. We hadden hem ook niet echt verwacht. De omzet die Apple op de iPhone maakt is dusdanig groot dat het apparaat ook nu weer een eigen show verdient. We gokken op een aankondiging na de zomer zodat de smartphone voor de kerst in de schappen ligt. Gezien iOS 6 in de herfst verschijnt, verwachten we dat dit gelijktijdig met de nieuwe iPhone zal zijn.

Wat hadden we kunnen zien aankomen? USB 3.0 ondersteuning. Toen we over de nieuwe Thunderbolt Express Dock van Belkin spraken vielen de USB 3.0 poorten op het apparaat al op. We prezen we Belkin dat het bedrijf USB 3.0 naar de Mac bracht. Nu blijkt dat Apple ondersteuning voor USB 3.0 al in de pijplijn had zitten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.