Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Belkin Toont Vernieuwde Thunderbolt Express Dock

Apple-gebruikers kunnen al volop met Thunderbolt aan de slag, maar bij PC gebruikers blijft de techniek nog een beetje op de achterbank. In januari liet Belkin al even een Thunderbolt dock zien. Toen nog een concept. Inmiddels zijn er wat wijzigingen doorgevoerd en toonde Belkin tijdens de Computex in Taiwan een werkend exemplaar.

Met de nieuwe Thunderbolt Express dock is het mogelijk om maximaal drie apparaten via Thunderbolt aan te sluiten. Daarbij is het belangrijk om te weten dat het dan voornamelijk om non-thunderbolt apparaten gaan gezien de 3 USB 3.0 poorten (USB 3.0, voor Mac!?), 1 firewire poort, 1 ethernet poort, 1 eSata poort, 2 3.5mm-jack poorten en de extra Thunderbolt poort). Dat al deze apparaten over één Thunderbolt kabel moeten communiceren, zal geen probleem zijn gezien deze 10 gigabit aan data per seconde kan verstouwen.

Belkin gaat het apparaat nu naar zowel Mac als PC gebruikers vermarketen en toonde meteen een nieuwe Thunderbolt kabel. Handig als je dingen aan wilt sluiten ;-).

Beschikbaarheid

De dock gaat €399,99 kosten. Voor de Belkin thunderboltkabel betaal je $44,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.