Arjan Olsder
Arjan Olsder

SanDisk Lanceert Nieuwe MicroSDHC-Kaarten en USB Sticks

SanDisk heeft deze week een nieuwe serie MicroSDHC-kaarten en USB sticks aangekondigd. Daarbij vallen vooral de nieuwe SanDisk Extreme Pro MicroSDHC-kaarten op. Deze kaarten zijn namelijk van UHS-I voorzien en kunnen een maximale leessnelheid van 95MB/s aan.

SanDisk Extreme Pro microSDHC UHS-I

Naast een leessnelheid van 95MB/s, hebben de nieuwe UHS-I, Class 10 SDHC-kaarten ook een maximale schrijfsnelheid van 90MB/s. De kaarten worden geproduceerd met 8GB (€29 ex BTW) en 16GB (€49 ex BTW) aan opslagruimte en werken op ieder apparaat dat met SDHC overweg kan.

SanDisk Extreme USB-stick

Met de nieuwe SanDisk Extreme USB-stick gaat SanDisk eindelijk met USB 3.0 aan de slag. SanDisk claimt een snelheid van 190MB/s te behalen, maar specificeert niet of dit lees- of schrijfsnelheden zijn. Met deze snelheden neemt deze stick het onder anderen op tegen de LaCie FastKey die we vorig jaar al eens onder de loep namen. Qua snelheid dan… De SanDisk Extreme USB-stick heeft namelijk een maximale capaciteit van 64GB.

SanDisk Cruzer Glide USB-stick

Wie echt grote capaciteit verlangt, kan met de Cruzer Glide aan de slag. Deze stick wordt tot 128GB geproduceerd (al is hij er al vanaf 4GB). Jammer alleen dat de supergrote stick nog steeds gebruik maakt van USB 2.0 ;-).

SanDisk Cruzer Facet USB-stick

Speciaal voor de vrouwen (denk ik) komt SanDisk met de Cruzer Facet. Een stick die in het blauw, rood en zilver leverbaar is. Om een luxe uitstraling te krijgen heeft SanDisk voor een ‘facettentextuur’ afwerking gekozen.

SanDisk Cruzer Pop USB-stick

Wil je het helemaal creatief, dan is er ten slotte nog de Cruzer Pop. Deze stick valt op in zowel vorm als print. Je klapt de stick namelijk dubbel om de USB-connector bloot te leggen en kan uit een grote diversiteit prints kiezen. Hier laat SanDisk zich echt even van haar creatieve kant zien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.