GadgetGear.nl

Review: LaCie FastKey 120GB USB 3.0 Stick


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de LaCie FastKey 120GB USB 3.0 Stick met 4 sterren.

The Good
  • Prachtige aluminium body
  • Stijlvol ontwerp
  • Hoge snelheid

The Bad
  • Beloofde snelheden worden niet waargemaakt
  • Hij is wel heel groot...

LaCie was één van de eersten die het deed, een stick op basis van USB 3.0 uitbrengen en niet zomaar één… het gaat om een stick met maar liefst 120 GB aan opslagruimte in een prachtige body van geborsteld bruin aluminium. Een stick waarvan LaCie claimt dat hij een snelheid van 260MB/s kan halen.

Uiterlijk

Maar eerst nog even over het uiterlijk van deze giga-stick. Het is namelijk geen kleine jonge. 10,5 lang en 2,7 CM breed. Dat is best fors voor een stick, maar er past met 120GB ook wel heel veel data op.

Snelheid

Wat echt belangrijk is bij een USB 3.0 stick is natuurlijk de snelheid. Onze vrienden bij GoMemory.net zijn zo lief geweest om de LaCie FastKey op verschillende momenten te testen en constateerde een gemiddelde leessnelheid van 195,4MB/s en een gemiddelde schrijfsnelheid van 183,5MB/s. De beloofde 260MB/s van LaCie maakt de stick dan ook niet waar, maar het verschil in snelheid is niet wereldschokkend. Hierdoor is de stick ook zeer geschikt om voor Windows als ReadyBoost stick in te worden gezet. Op die manier kan je jouw systeem behoorlijk versnellen (tenzij je al over een SSD beschikt).

Conclusie

De LaCie FastKey is groot, maar daar krijg je ook wel wat voor terug. Het is één van de snelste sticks ter wereld. LaCie produceert de stick met 30GB, 60GB en 120GB aan opslagruimte en dat is heel veel ruimte. Zo veel dat hij aanvoelt als een externe SSD. Jawel, deze mag onder onze kerstboom!

1 reactie

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten