GadgetGear.nl

Review: LaCie FastKey 120GB USB 3.0 Stick


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de LaCie FastKey 120GB USB 3.0 Stick met 4 sterren.

The Good
  • Prachtige aluminium body
  • Stijlvol ontwerp
  • Hoge snelheid

The Bad
  • Beloofde snelheden worden niet waargemaakt
  • Hij is wel heel groot...

LaCie was één van de eersten die het deed, een stick op basis van USB 3.0 uitbrengen en niet zomaar één… het gaat om een stick met maar liefst 120 GB aan opslagruimte in een prachtige body van geborsteld bruin aluminium. Een stick waarvan LaCie claimt dat hij een snelheid van 260MB/s kan halen. Uiterlijk […]

LaCie was één van de eersten die het deed, een stick op basis van USB 3.0 uitbrengen en niet zomaar één… het gaat om een stick met maar liefst 120 GB aan opslagruimte in een prachtige body van geborsteld bruin aluminium. Een stick waarvan LaCie claimt dat hij een snelheid van 260MB/s kan halen.

Uiterlijk

Maar eerst nog even over het uiterlijk van deze giga-stick. Het is namelijk geen kleine jonge. 10,5 lang en 2,7 CM breed. Dat is best fors voor een stick, maar er past met 120GB ook wel heel veel data op.

Snelheid

Wat echt belangrijk is bij een USB 3.0 stick is natuurlijk de snelheid. Onze vrienden bij GoMemory.net zijn zo lief geweest om de LaCie FastKey op verschillende momenten te testen en constateerde een gemiddelde leessnelheid van 195,4MB/s en een gemiddelde schrijfsnelheid van 183,5MB/s. De beloofde 260MB/s van LaCie maakt de stick dan ook niet waar, maar het verschil in snelheid is niet wereldschokkend. Hierdoor is de stick ook zeer geschikt om voor Windows als ReadyBoost stick in te worden gezet. Op die manier kan je jouw systeem behoorlijk versnellen (tenzij je al over een SSD beschikt).

Conclusie

De LaCie FastKey is groot, maar daar krijg je ook wel wat voor terug. Het is één van de snelste sticks ter wereld. LaCie produceert de stick met 30GB, 60GB en 120GB aan opslagruimte en dat is heel veel ruimte. Zo veel dat hij aanvoelt als een externe SSD. Jawel, deze mag onder onze kerstboom!

1 reactie

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.