Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Harley’s Revenge DLC voor Arkham City

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • 2 uur Gameplay
  • Leuk plot

THE BAD

  • Robin speelt alleen binnen

We doen het niet vaak. Een review schrijven over een DLC van een game. Voor Harley Quinn’s Revenge maken we graag een uitzondering. In tegenstelling tot een groot deel van de eerdere DLC’s, voegt deze namelijk een flink stuk verhaal aan Batman: Arkham City toe, maar dat is niet alles.

Harly Quinn staat al jaren in de schaduw van The Joker. Dat doet ze in de films, in de strips en zelfs in de LEGO dozen. In Arkham City trad ze al wat meer op de voorgrond. Al was het maar door dat strakke pakje waarin ze rondhuppelt. In deze nieuwe DLC krijgt Harly eindelijk de hoofdrol die ze na al deze jaren verdient.

!!!SPOILER ALERT!!! – Lees niet verder als niet klaar bent met het verhaal van Arkham City

Aan het einde van Arkham City is de Joker gestorven en draagt Batman hem naar buiten. Halrey heeft zich daarna in volle rouw gestort. Ze besluit dan ook tot een duivels plan en ontvoert een aantal agenten.

Je start in deze DLC als Robin (de grote verassing van de game). Jouw komst naar Arkham City is niet vreemd. De grote Batman blijkt namelijk verdwenen. Al snel vindt je de eerste hint over de verdwijning van Batman. Namelijk zijn riem… Na deze vondst neemt de game een interessante wending. Je gaat namelijk terug in de tijd en gaat de rol van Batman spelen. Tot zijn verdwijning natuurlijk. Hier stop ik ook met vertellen omdat het verhaal alleen nog maar beter gaat worden.

Echt een DLC

Hoewel dit eindelijk een DLC is die een flink stuk verhaal toevoegt, is het wel echt een los onderdeel van de game. Je start de DLC vanuit het menu en zal merken dat niet het hele Arkham City beschikbaar is. Je bent beperkt tot het gebied rondom de fabrieken. Het terrein van The Joker.

Er is nog iets dat het gevoel geeft van een echte DLC. Het verhaal gaat namelijk minder diep. Dat wil zeggen, je hebt amper sidequests. Daar staat tegenover dat de uitbereiding ook niet heel duur is. Toch had ik graag een beetje meer betaald voor wat meer diepgang. Verhaaltechnisch ben je ongeveer twee uur aan het spelen.

De Rol van Robin

Terwijl Harley de echte badgirl uit dit deel is, is Robin de echte held. Het is aan hem om Batman uit de klauwen van de strakke Harley te bevrijden. Robin beschikt voor een deel over dezelfde wapens als Batman, maar heeft een een setje van zichzelf. Zo heeft hij zijn stok waarmee hij vecht. Deze stok bevat ook een kogelwerend schild. Hij beschikt ook over een Snap Flash. Een soort van bom/flashbang. Robin speelt voornamelijk binnen terwijl je als Batman zijnde ook wat actie buiten de fabriek krijgt.

Conclusie

Eindelijk komen Harley en Robin op de voorgrond van de game. De engine van Arkham City is natuurlijk al fantastisch, dus daar hoef ik niet over te schrijven. Als uitbereiding op de game is dit een DLC waar ik persoonlijk echt op heb zitten wachten. Het is alleen jammer dat ik niet actief aan de slag kan met de sidequests. Iets dat Arkham City zo massaal aan liet voelen. Deze DLC is een must-have voor fans van het verhaal, maar brengt niet het wouw-gevoel dat de game gaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.