Hardwarefout Verantwoordelijk voor WiFi Problemen HTC One X

De HTC One X is de grote tegenhanger van de Samsung Galaxy S III en lijkt een heel groot probleem te hebben. Het Wi-Fi bereik van de One X valt bij veel gebruikers enorm tegen. Hoewel HTC nog niet op het probleem lijkt te zijn ingegaan, hebben ontwikkelaars ontdekt dat het zeer waarschijnlijk aan de hardware ligt. Overigens lijkt het niet dat alle toestellen hier last van hebben.

Ontwikkelaars op het XDA forum hebben na vele klachten een simpel experiment uitgevoerd. Ze hebben met duim en wijsvinder in de rechterbovenhoek van de One X geknepen. Dit is de plaats van de Wi-Fi antenne. Wanneer ze in deze hoek knepen, nam het bereik van de WiFi antenne toe.

Mogelijk maakt de antenne slecht contact waardoor het signaal slechter is dan nodig. Dit veroorzaakt ook een ander probleem. De smartphone moet extra stroom aan de antenne leveren waardoor ze sneller leeg raakt.

Hoe kan jij bepalen of jij dit probleem ook hebt?

Installeer een app als Wifi Analyzer op je HTC One X. Start de app en knijp in de rechter bovenhoek. Zie je een toename, dan heb je een One X met een probleem en kan je natuurlijk even contact opnemen met de helpdesk van HTC. Zet je jouw garantie liever op het spel, dan kan je het ook zelf proberen op te lossen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.