Het is precies een week geleden dat ik op dit moment in de trein stapte. In de trein richting Brussel. Want daar, nouja, daaronder in het plaatsje Anderlecht, opende Haier haar eerste kantoor gericht op de Benelux…

Nu hoor ik je denken, waarom tik je dit? Waarom is dit interessant voor mij? Of WTF is Haier?

Haier blijkt (en dat wist ik ook niet) één van de grootste elektronicaleveranciers ter wereld. Hoewel het bedrijf zich specialiseert in witgoed (wasmachines enzo), is het al eerder op GadgetGear verschenen toen het haar eerste serie TV’s voor de Benelux aankondigde. De Z18 serie.

Haier in Detail

Haier is van oorsprong een Chinees bedrijf, maar niet alles dat haier op de markt zet is made in China. In tegendeel. Haier heeft onder anderen een fabriek in Italië en 4 fabrieken in de verenigde staten. De fabrieken van Haier produceren op jaarbasis onder anderen 18 miljoen koelkasten (13.7% v/d globale markt), 10 miljoen TV’s, 10 miljoen wasmachines (10.9% v/d globale markt) en 0.5 miljoen wijnkoelers. Een groot deel van de verkoop vindt in het moederland plaats. Daar verdient Haier 74% van het geld. De rest komt uit de rest van de wereld en… binnenkort ook uit de Benelux. In de landen om ons heen is men immers al aan Haier producten gewend.

Haier en TV’s

In de nieuwe showroom van Haier kregen we niet alleen de nieuwste wasmachines en koelkasten te zien, maar ook de nieuwste en wat oudere TV’s. Tussen de TV’s die we zagen zaten ook wat samples. Dat zijn TV’s met technieken die Haier in Nederland zou kunnen uitbrengen. Het meest onder de indruk waren we echter van de nieuwe Z18-serie. Gewone non-nonsense LED TV’s. Dus geen apps of wat dan ook, maar gewoon een mooi beeld en voldoende HDMI aansluitingen. Je snapt, die willen we testen!

Witgoed

Hoewel ik toch voornamelijk voor de TV’s naar België was gekomen, moet ik zeggen dat ik onder de indruk ben van de koelkasten en wijnkoelers die Haier had staan. De fabrikant laat zien oog voor detail en afwerking te hebben en tegelijk innovatief te werken. Denk aan uitklapbare flessenhouders in koelkasten, vriesvakken met verse ijsblokjes en alles goed uitgelicht met LED-verlichting. Een mooie verassing.

Je snapt, hier gaan jullie de komende jaren meer over horen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.