Logo GadgetGear.nl
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

E3: Sony Combineert de Move met Boeken Lezen

Als jij je afvraagt waar de volgende uitdaging voor de Move controller ligt, dan heeft Sony een wel heel grote verassing voor je. De Move gaat namelijk gebruikt worden om boeken tot leven te brengen. De eerste samenwerking is met Harry Potter schrijfster J.K. Rowling.

Het eerste boek dat voor de Move controller zal verschijnen is het Wonderbook: Book of Spells van J.K. Rowling. De teksten van het Wonderbook komen tot leven wanneer je het boek leest. Je ziet jezelf namelijk op de TV en de EyeToy camera maakt gebruik van de Augmented Reality mogelijkheden van het boek om het verhaal te animeren. Ondertussen kan je de Move controller als toverstokje gebruiken om zo invoel op het avontuur uit te oefenen.

De samenwerking met J.K. Rowlings is een slimme zet van Sony. Nintendo is ook bezig met een AR-Book, maar de invloed die J.K. Rowling op de belevingswereld van een kind heeft is natuurlijk enorm. Daarnaast sluit het Book of Spells fantastisch aan op de populaire Harry Potter serie. Ik ben erg nieuwsgierig naar hoe dit in de praktijk uit gaat pakken. In de filmpjes hieronder krijg je alvast een voorproefje van de mogelijkheden.

Beschikbaarheid

Wonderbook: Book of Spells wordt in november 2012 verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.