Arjan Olsder
Arjan Olsder

E3: Simcity Social Binnenkort op Facebook

Farm Frenzy, Farmville, Cittyville, al deze games hebben één overeenkomstig doel. Het bouwen van een bedrijf, of stad en deze onderhouden. Al deze games stammen af van die allereerste PC game waar je een stad kon bouwen. Een stad, met stadse uitdagingen en toch de nodige schattigheid. Ik heb het inderdaad over het aloude Simcity. Na jaren gaat Simcity eindelijk sociaal op Facebook met Simcity Social.

De nieuwe game is een samenwerking tussen de bedenkers van de game bij Maxis en de social gaming guru’s van Playfish. Beide bedrijven die vallen onder de vlag van EA. Hoewel de game al in een closed beta gespeeld wordt, zal deze binnenkort voor iedereen toegankelijk worden.

Net als in het echte Simcity, moet je in Simcity Social keuzes maken om te bepalen wat voor’n stad je gaat bouwen. Jouw keuzes hebben grote invloed op de inwoners van je stad en langzaam aan zal je jouw stad ook echt tot leven zien komen. De game moet een ongekende diepgang in het genre gaan brengen. Iets dat we natuurlijk ook wel verwachten van het team van Maxis.

In Simcity Social spelen vriendschappen een belangrijke rol. Je zal vaak gebruik moeten maken van bevriende steden om opdrachten uit te voeren. Daarnaast kan er ook een rivaliteit tussen jouw stad en de stad van een andere Facebookspeler ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.