Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Canon Introduceert de EOS 650D

Canon heeft de nieuwe EOS 650D geïntroduceerd (Rebel T41 in de VS). De nieuwste telg uit de EOS familie brengt een hoop noviteiten met zich mee. Na het introduceren van het uitklapbare scherm bij de EOS 600D, heeft deze nu een volledig capacitief touchscreen. Daarnaast bevat hij enkele verbeteringen voor filmers.

Het nieuwe capacitieve touchscreen brengt een hoop voordelen met zich mee. Zo ondersteunt de camera nu touch-to-focus. Je tikt op het schermpje aan waar je op wenst scherp te stellen en de camera regelt het voor je. Iets dat je ook heel goed kan gebruiken tijdens het filmen met de EOS 650D.

De nieuwe EOS 650D is voorzien van een nieuwe 18 megapixel CMOS met daarachter Canon’s nieuwe Digic5 processor. Hierdoor kan de camera op volledige resolutie 5 foto’s per seconde schieten.

De EOS 650D heeft een ISO-bereik van 100-12.800 waardoor hij ook erg goed in het donker kan fotograferen. Een nieuw opnameprogramma genaamd Handheld Night Scene maakt bovendien meerdere foto’s na elkaar om zo ruis te onderdrukken. Hierdoor heb je in theorie geen behoefte meer aan een statief.

Een andere nieuwe functie is de HDR Backlight Control. Hiermee schiet de camera in één keer een HDR opname. Een functie die al langer populair is onder compactcamera’s.

Objectieven

Met de introductie van de EOS 650D heeft Canon ook weer twee nieuwe objectieven aan haar assortiment toegevoegd. Het gaat om de nieuwe STM objectieven. De nieuwe STM motoren zijn erg stil waadoor je in jouw opnamen minder last hebt van mechanische geluiden. Canon heeft zowel een 40mm lens als een 18-135mm met deze motoren uitgebracht. Deze lenzen zijn daardoor ook ideaal voor een continu AF.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.