Ziggo is van start gegaan met de uitrol van haar LTE 4G netwerk. De eerste steden die gebruik kunnen maken van het nwetwerk zijn Breda, Oss en Zwolle. De eerste gebruikers zullen de zakelijke klanten met een Ziggo Plus abonnement zijn.

Met de uitrol van LTE heeft Ziggo de absolute primeur in Nederland, maar als je denkt dat je Ziggo’s LTE voor je iPad kan gebruiken heb je het helaas mis. De frequenties die we in Europa voor LTE gebruiken komen namelijk niet overeen met de Amerikaanse frequenties. De nieuwe iPad zal dus nog steeds een 3G apparaat blijven.

De uitrol van het netwerk is geen verassing. Ziggo heeft bijna twee jar geleden de frequenties voor LTE aangekocht en is verplicht om nu een netwerk ter grote van Amsterdam aan te bieden. Iets dat met deze drie gebieden geen probleem is. De komende drie jaar moet het netwerk doorgroeien tot het formaat van de provincie Utrecht als het bedrijf de dure licenties in huis wil houden.

De strategie van Ziggo is in de tijd na de aankoop van de frequenties wel veranderd. Het bedrijf heeft geen ambities meer om een groot mobiel netwerk op te zetten. De verwachting is dan ook dat Ziggo zal voldoen aan de minimale verplichtingen en het hele netwerk zo snel mogelijk zal willen verkopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.