Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Samsung Introduceert de Galaxy S III

Samsung heeft gisteravond in Londen de derde generatie Galaxy S aangekondigd. De nieuwe Galaxy S III wordt gekenmerkt door een brede serie nieuwe features. Zo herkent de Galaxy S III je stem en laat hij elk moment van de dag delen. Daarnaast is het ‘plastic’ toestel geïnspireerd door de natuur ;-).

De nieuwe Galaxy S III draait op Android 4.0.4 en bevat de laatste snufjes van het OS waaronder gezichtsherkenning. Hierdoor zal het toestel niet op standby gaan als het ziet dat je met het toestel aan het werken bent.

Een andere slimme nieuwe feature is dat wanneer je iemand een SMS bericht aan het sturen bent en je de telefoon aan je oor zet, hij de persoon meteen zal bellen. Als je de Galaxy S III oppakt, zal hij meteen trillen als je berichten of oproepen hebt gemist. Je hoeft dus niet je display te checken.

S-Beam is een nieuwe techniek waarmee bestanden heel snel naar andere smartphones verzonden kunnen worden. Simpelweg door het bestand te selecteren en de andere smartphone aan te tikken. 10MB verzenden duurt ongeveer 2 seconden. 1GB doet hij drie minuten over.

Samsung gaat ook met Cloud opslag aan de slag, maar niet met een eigen dienst (we schreven eerder al over het gerucht van de S-Cloud). Je krijgt bij Dropbox een gratis 50GB account. Deze 50GB blijft twee jaar lang beschikbaar en is vergelijkbaar met wat Sony aanbiedt.

Samsung Go

Samsung Go is een nieuwe dienst die toegang geeft tot je mediabestanden, de laatste nieuwtjes en tweets van bekende Nederlanders. Daarnaast kan je naar de Top40 luisteren.

Specs

De nieuwe Galaxy S III draait op een quad-core 1.4 Ghz CPU met maarliefst 1GB RAM en ook de Mali-400MP GPU mag er wezen. Jawel, de nieuwe Galaxy S III is een ware krachtpatser. Het toestel is tevens uitgerust met een 4.8 inch 720×1280 Super AMOLED display wat er, Samsung kennende, weer prachtig uit zal zien. Om foto’s te maken bevat het toestel een 8 megapixel camera met LED Flash. Daarnaast is het mogelijk om te filmen in 1080p. Aan de voorkant zit een 1.9 megapixel camera voor scherpe zelfportretten en hoge kwaliteit videocalls.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S III ligt vanaf 29 mei in de winkel en zal zowel in het wit als blauw worden verkocht. Een verkoopprijs is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.