Renault maakt veel herrie over de Twizzy. Een electrische quad die niet helemaal regendicht lijkt te zijn. Hoe anders is de C-1 van LIT Motors. Dit bedrijf komt met een elektrische motor met een dichte cabine.

De nieuwe motor staat weliswaar op twee wielen, maar LIT Motors heeft een speciale techniek toegepast waardoor deze toch ook keurig op haar twee wielen blijft staan. Een vorm van gyroscopische stabilisatie. In het indrukwekkende filmpje hieronder zie je zelfs botsproeven met prototypen van de C-1.

De C-1 is voor een groot deel te bedienen met een iPhone app die je ook laat weten hoe het met de accu’s van het apparaat staat. De C-1 heeft een laadtijd van 6 uur en kan daarna een afstand van 350Km overbruggen. De topsnelheid van de C-1 is 180Km/u.

LIT Motors verwacht in 2014 de productie van de C-1 op orde te hebben. Dan zou het apparaat zon $16.000 moeten gaan kosten. Of en wanneer je de C-1 in Nederland kan kopen is nog onbekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.