Koninginnedag zit erop en de KPN is de eerste telco die ons laat weten hoe mobiel Nederland het feest heeft gevierd. Wat blijkt? Het mobiel internetgebruik steeg met maarliefst 50%. Daarnaast merkte KPN dat het plaatselijk enorm druk was op het mobiele netwerk.

In totaal verstookte mobiel (KPN) Nederland maarliefst 15 terrabyte aan mobiel internetverkeer. Op het hoogtepunt verwerkten de servers van KPN 300 MB per seconde. Naast de grote hoeveelheid dataverkeer, werd ook nog eens voor 470.000 uur aan gesprekken gevoerd.

Hoewel de stijging op Koninginnedag flink is, valt het voor een normale maandag best mee. Een reguliere maandag zorgt voor 20TB aan dataverbruik. Dat is echter meer gespreid over de dag. Koninginnedag en oudejaarsdag zijn piekmomenten voor de KPN.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.