Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

EA Sports: Duitsland grote Winnaar EK2012

Als het aan EA ligt, zal Duitsland de grote winnaar worden van het UEFA Euro 2012 kampioenschap. EA heeft een toernooisimulatie uitgevoerd op basis van de voetbalengine achter FIFA 12 en deze wees onze oosterburen als winnaar van de beker uit.

De game heeft alle 16 deelnemende landen getest volgends de omstandigheden waarin ze de komende weken gaan voetballen. Hieruit bleek onder anderen dat de Duitsers ons op 1 juli in het stadion van Kiev zullen verslaan. Met 2-1!

Een stukje verslaggeving van de gesimuleerde wedstrijd: In de finale komen de Duitsers eerst op achterstand door een goal van Robin van Persie. Hij maakt in de 24e minuut de 1-0 via een verwoestende uithaal met zijn linker van net buiten het strafschopgebied. Van Persie eindigt als topscorer van het toernooi met vijf doelpunten. De voorsprong van het Nederlands elftal is echter van korte duur. Mesut Özil scoort 12 minuten later de gelijkmaker, en maakt daarmee de weg vrij voor de winnende goal van Mario Gómez, zijn vierde van het toernooi. In de 78e minuut van de wedstrijd springt Gómez hoog op tussen twee Nederlandse verdedigers en kopt de bal uit de hoekschop van Bastian Schweinsteiger in het net. Daarmee bezorgt hij Duitsland zijn vierde UEFA EURO-overwinning.