Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Chinese Zoekmachine Lanceert Android met 300GB Opslag

De Chinese zoekmachine Baidu heeft gisteren haar eerste Cloud Phone gelanceerd. Het gaat om de Changhong H5018. Hoewel het toestel gericht is op klanten met een klein budget, levert de zoekmachine maarliefst 300GB aan online opslag mee.

De hoeveelheid online opslagruimte is opmerkelijk. Andere fabrikanten geven ook online opslagruimte, maar blijven vaak bij 5GB steken. Uitschieters daarin zijn Sony (50GB via DropBox) en HTC (25GB via DropBox).

Hoewel Baidu het OS van het toestel Cloud OS noemt, gaat het feitelijk om een aangepaste versie van Android 2.3. Natuurlijk zijn Baidu en Google enorme concurrenten, dus het toestel bevat geen enkele Google Services waardoor gebruikers hun apps bij Baidu zelf moeten halen. Hierdoor hoeft Baidu ook geen licentiekosten aan Google af te dragen.

Het toestel zelf is overigens low-budget. Het toestel beschikt over een 3 megapixel camera, een 3.5 inch 320×480 scherm en een magere 650Mhz processor. Dat is niet vreemd, want de omgerekende $140 die het toestel gaat kosten is voor veel inwoners van China een flinke investering.

Via.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.