Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Kingston DataTraveler Elite 3.0

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi ontwerp
  • Geen irritant dopje
  • USB 3.0 voor een zachte prijs

THE BAD

  • Voelt iets minder stevig dan hij lijkt

Met de DataTraveler Elite kondigde Kingston eerder deze week haar eerste USB 3.0 stick voor een lager budget aan. De lees en schrijfsnelheden zouden voor een USB 3.0 product niet al te hoog liggen. Wij bekeken deze nieuwe stick van dichtbij.

Uiterlijk

De Elite is een capless USB Stick. Met andere woorden, het is een stick zonder dopje. Wat er niet bij zit, raak je natuurlijk ook niet kwijt. Je schuift de USB 3.0 plug dan ook uit de behuizing. Van een afstandje geeft het grijze deel het idee dat de stick deels van metaal is gemaakt. Helaas valt dat een beetje tegen. Heb je de stick in je handen, dan pas merk je dat het plastic is.

Snelheid

De snelheid van de Elite 3.0 stick is een heel ander verhaal. Op USB 2.0 belooft Kingston dat de DataTraveler Elite 3.0 een snelheid van 30MB/s lezen behaalt en 25MB/s schrijven. Deze snelheden worden in onze tests moeiteloos behaald.

Op USB 3.0 belooft Kingston een datasnelheid van 70MB/s lezen en 30MB/s schrijven. Zoals we aangaven de langzaamste USB stick die we tot nu toe in handen hebben gehad. Het blijft ook de goedkoopste, dus dat is niet erg.

Maar nu de praktijk test van onze collega’s bij GoMemory.net. De maximale leessnelheid die ze meten is 71.65MB/s. Krap hoger dan de 70MB/s die Kingston ons beloofde. De schrijfsnelheid ligt met 37.48MB/s wel een stuk hoger dan beloofd. Deze scores komen overigens van de 32GB versie van de stick.

Conclusie

De Elite 3.0 is qua snelheden geen recordbreker. Bij lange na niet. Dat streeft Kingston ook niet na. Voor een hele lage prijs belooft het bedrijf een redelijke USB 3.0 stick met een aangename snelheid. Een belofte die het bedrijf naleeft.

Beschikbaarheid

De DataTraveler Elite 3.0 is in drie formaten verkrijgbaar. Wij testten de kleinste variant. 16GB voor €18,28. Voor €44,10 heb je een DataTraveler Elite 3.0 met 32GB aan ruimte en voor €86,71 krijg je 64GB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.