Google Glass, de Nieuwe Bril

Sony presenteerde vorig jaar een mediabril die je privé naar 3D beelden laat kijken. Epson volgde niet veel langer met een bril met semitransparant glas. Ook Google heeft haar ideeën over hoe een dergelijke bril met augmented reality eruit moet zien en doopt het Project Glass.

Google Glass is een frame met daarop een kleine computer en projector. Deze projecteren informatie direct op je netvlies waardoor je alle informatie scherp kan zien. De informatie dat de prototypen laten zien, komt direct van Google’s eigen diensten zoals latitude en natuurlijk Google Goggles.

Voor nu gaat het echt om een prototype. Het bovenstaande filmpje geeft je een beetje een idee van wat Google Glasses voor je kan betekenen. Ik ben er zeker van dat dit een echt product gaat worden. Wanneer hij in de winkel ligt en of Google hem zelf zal produceren is natuurlijk onbekend. Ik verwacht hem de komende twee jaar nog niet in Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram