Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Binnenkort ook Street Fighter X Tekken op de Vita

Na Reality Fighters gaan we binnenkort toch echt een serieuze fighter op de PS Vita zien en wel Street Fighter X Tekken. Sony gaf afgelopen week de eerste details van deze nieuwe game prijs. De game verscheen in maart al op de Playstation 3, maar binnenkort mogen de mobiele Playstation gamers er ook mee aan de slag.

De nieuwe editie van Street Fighter X Tekken staat het ook toe om als Vita gamer tegen PS3 gamers te vechten (en andersom). Daarmee is dit de eerste fighter game die dit toestaat. Het is ook mogelijk om te vechten over een 3G verbinding, maar ik geef toe dat ik mijn twijfels heb over mogelijk lag. Het is weliswaar geen shooter, maar ook bij een fighter wil ik niet kapot gaan doordat mijn verbinding net iets langzamer is.

Het blijft overigens niet bij cross-platform fighting. Het is namelijk ook mogelijk om DLC’s die je voor de PS3 versie hebt gekocht over te zetten naar je PS Vita. Dat werkt via de Save Data Link. De Vita bevat trouwens naast de 43 karakters uit de PS3 versie, nog 12 nieuwe fighters: Blanka, Cody, Dudley, Elena, Guy en Sakura from uit Street Fighter, en Alisa Bosconovitch, Bryan Fury, Christie Monteiro, Jack, Lars Alexandersson en Lei Wulong uit Tekken

De game zal naar verwachting in de herfst in de schappen liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.