Adobe Lanceert Creative Suite 6 en Creative Cloud

Gisteren konden we je al melden dat Adobe de nieuwe Photoshop CS6 (extended) had aangekondigd. Vandaag kijken we naar de aankondiging van het totale Creative Suite 6 pakket en de nieuwe Creative Cloud die zeker voor de echte creatievelingen een hoop voordelen met zich mee zal brengen.

Maar eerst naar CS6. Het totale CS6 productaanbod van Adobe bevat nu maarliefst 14 creatieve applicaties. Dit onder anderen door de toevoegingen van Adobe Edge en Adobe Muse. Twee apps die speciaal ontwikkeld zijn voor HTML5 ontwikkelaars.

Adobe Edge

Adobe Edge is dé nieuwe tool van Adobe voor de ontwikkeling van animatie in HTML5. Hiermee gaat Adobe Edge langzaam de plaats van het aloude Adobe Flash opvullen. De animaties die je in Edge bouwt, kan je daarna in Dreamweaver importeren.

Dreamweaver CS6

Ook Dreamweaver (waarmee o.a. deze site gemaakt is) krijgt nieuwe functies. Zo is het onder anderen mogelijk om makkelijker grid-ontwerpen te creëren. Dit maakt het makkelijker om websites te bouwen die zowel op de desktop als op de tablet en smartphone werken.

PhoneGap

CS6 bevat ook integratie met PhoneGap. Een dienst die Adobe eerder aankocht. Hierdoor is het makkelijker om met CS6 apps voor telefoons te bouwen.

Flash CS6

Ervaren Flash gebruikers kunnen met de Flash Professional Toolkit voor CreateJS hun vaardigheden vertalen naar het populaire HTML5. Daarnaast is er een verbeterde ondersteuning voor het bouwen van webgames met Flash.

Premiere Pro

Ook qua videobewerking heeft Adobe weer een hoop nieuws te bieden. De nadruk ligt daarbij op de performance van de software. Zo is de nieuwe Premiere Pro voorzien van Adobe’s nieuwe Mercury Engine (ook in Photoshop CS6). Deze biedt tevens ondersteuning voor OpenCL op de MacBook Pro.

After Effects CS6

De grootste verbetering in After Effects zit hem in de Global Performance Cache. Deze slaat previews op waardoor ze sneller gebruikt kunnen worden.

Adobe Prelude CS6 en SpeedGrade CS6

Nog twee nieuwe tools voor videobewerkers. Prelude 6 is een tool die helpt om fragmenten sneller te identificeren terwijl SpeedGrade helpt bij het exporteren van films in de juiste kleuren.

Audition CS6

Audition is dé tool voor het nasynchroniseren van beelden. Het is mogelijk om beelden te rekken om zo de stem in te passen. Daarnaast bevat deze applicatie een nieuwe engine voor automatische dialooganalyses.

Beschikbaarheid CS6

Adobe Creative Suite 6 Design & Web Premium (€2.199,-), Adobe Creative Suite 6 Design Standard (€1499,-), Adobe Creative Suite 6 Production Premium (€2.199,-) en Adobe Creative Suite 6 Master Collection (€2999,-). Upgrade-prijzen zijn van toepassing op bestaande klanten.

Creative Cloud

Creative Cloud geeft creatievelingen de mogelijkheid om tegen abonnementsvorm toegang te krijgen tot alle Creative Suite 6 applicaties van Adobe. Creative Cloud verbetert daarnaast te samenwerking tussen de desktop software en tablet apps als Photoshop Touch. Gebruikers krijgen daarnaast ook nog eens 20GB aan online opslag en eerder toegang tot softwareupdates.

Beschikbaarheid Creative Cloud

De prijsstelling van Creative Cloud is zeer interessant. Heb je al een CS product (3 of nieuwer) dan betaal je €29,99 per maand. In het andere geval betaal je €49,99 per maand bij een jaar abonnement of €74,99 per losse maand. Gebruik je dus meerdere Adobe pakketten (met uitzondering van de Elements serie) dan is het in de meeste gevallen zinvol om een Creative Cloud abonnement aan te gaan. Zeker als je normaliter voor de CS6 Master Collection voor €2.999,00 zou gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram