Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony Introduceert de Xperia Sola

Sony heeft vandaag de nieuwe Xperia Sola smartphone uit de doeken gedaan. Het nieuwe Android toestel heeft als opvallende feature de nieuwe floating touch navigatie van het bedrijf. Uiteraard beschikt dit model ook over NFC voor gebruik met de Xperia Smart Tags en Reality Display.

Specs

Het toestel draait nog op Android 2.3, maar zal voorzien worden van een Android 4.0 upgrade. Hij loopt op een dual-core 1Ghz CPU en bevat standaard 8GB aan opslagruimte. Aan de voorkant vinden we een 3.7 inch (854×480 pixels) Reality Display met Mobile BRAVIA Engine. Aan de achterkant vinden we de 5 megapixel camera die 720P HD video’s kan schieten.

Floating Touch

Floating Touch debuteert op de nieuwe Xperia Sola telefoon van Sony. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld te scrollen in een webpagina door je vinger boven het scherm te houden in plaats van op het scherm zelf. Sony gaat deze technologie ook aan ontwikkelaars beschikbaar stellen zodat zij hun apps op Floating Touch aan kunnen passen.

Beschikbaarheid

De Xperia Sola ligt in het tweede kwartaal in de schappen en zal verkocht worden in een zwarte, witte en rode uitvoering. De adviesprijs bedraagt €319.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.