Review: Jabra Sport Corded (Android)

De Jabra Sport Corded is geen onbekende van GadgetGear. Een paar maanden terug bekeken we al de Apple uitvoering van deze uiterst sportieve headset. Vandaag keren we terug naar de jabra Sport Corded en bekijken we de Android uitvoering. Gewoon omdat deze toch anders ie dan die voor Apple.

Waarom een Android Versie

De Apple uitvoering van de Corded bevat een afstandsbediening en de hoofdtelefoonaansluiting is ook geoptimaliseerd voor de apparaten van Apple. De plug wijkt dus af van deze Android uitvoering. Sterker nog, de Apple versie roept op Android smartphones van Sony meteen een foutmelding op. Vandaar dat we vandaag aandacht besteden aan deze Android uitvoering.

Uitrusting

de uitrusting van de Jabra Sport Corded Android wijkt niet af. Je ontvangt drie setjes eargels zodat je de headset aan je oren aan kunt passen. Daarnaast bevat de headset een korte kabel voor sporters die hun smartphone met een sportband op de arm bevestigen. Heb je jouw telefoon toch gewoon in de broekzak, dan kan je het bijgeleverde verlengkabeltje gebruiken. De set bevat ook een verloopje voor smartphones met een alternatieve polarisatie. of jouw smartphone deze nodig heb, merk je wanneer je een gesprek probeert te voeren. Werkt dat niet goed, dan moet dit verloopje gebruikt worden. Tot slot is alles op te bergen in het bijgeleverde etui.

Uiterlijk

Door haar gele snoer is de Jabra Sport niet te missen. Het gebruik van brede snoeren is niet alleen een trend aan het worden, maar heeft als bijkomend voordeel dat het veel minder snel in de knoop raakt. Ook zal het snoer minder snel breken wanneer het bijvoorbeeld achter een deurklink blijft hangen.

De ‘oortjes’ zelf zijn ook behoorlijk fors. In eerste instantie schrikt dat even af, maar de sport zit verassend comfortabel. Door de ronde vorm vangt de Sport ook weinig wind tijdens het fietsen waardoor je weinig last hebt van suizende winden.

Aan het snoer van de sport vinden we ook een afstandsbediening waarmee je het volume van de headset aan kan passen.

Geluid

Naast het draafcomfort is het geluid van de Jabra Sport ook van groot belang. De Jabra Sport is geen in-ear headset. De demping van omgevingsgeluid is dus minimaal. Een groot voordeel voor buitensporters omdat je het verkeer om je heen blijft horen.

Luisterend naar de muziek, is het geluid helder. Een groot probleem bij dit soort headsets is over het algemeen het ontbreken van een stevige bas (in vergelijking tot in-ear modellen). De bas die uit de sport komt is toch alles behalve teleurstellend. Hier laat Jabra toch even zien dat het bedrijf heel goed weet hoe het een headset voor muziekliefhebbers moet bouwen.

Conclusie

Goede Android headsets voor sporters zijn zeldzaam. Zeker wanneer ze ook nog een goed geluid moeten reproduceren. Het is dan ook heel fijn dat juist een bedrijf als Jabra een headset als deze op de markt zet. Gewoon omdat het bedrijf ook nu weer laat zien dat het alles weet van geluid en draagcomfort. Voor de sporter dus echt een aanrader!

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Zweetbestendig
  • Breed snoer
  • Opvallend design
  • Volumeregelaar
  • Volwaardige headset

THE BAD

  • Geen mogelijkheid om tracks over te slaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.