Review: Jabra Sport Corded (Apple Versie)

Niet al te lang geleden kondigde Jabra de Jabra Sport Corded aan. Een nieuwe headset, speciaal voor sporters. Opvallend aan de nieuwe Sport headsets van Jabra zijn de brede, gele kabel die we voor het eerst zagen bij de Beats Audio koptelefoontjes van Monster. Vandaag bekijken we de Apple versie van de headset.

Apple Versie?

Inderdaad, de headset wordt verkocht in een standaard uitvoering en een ‘made for iPhone/iPod/iPad’ uitvoering. Het grote geheim zit hem in de plug die Jabra speciaal voor de Apple versie moet gebruiken. Wanneer je de Sport in een Android telefoon stopt, krijg je meteen een foutmelding. Binnenkort kijken we ook nog even naar de Android versie van de Jabra Sport.

Uitrusting

De uitrusting van de Jabra Sport Corded is zoals we deze van Jabra mogen verwachten, zeer compleet. Je ontvangt drie setjes eargels zodat je de headset op je oren aan kan passen. Daarnaast bevat de headset een korte kabel voor sporters die hun iPhone met een sportband op de arm bevestigen. Heb je jouw telefoon toch gewoon in de broekzak, dan kan je het bijgeleverde verlengkabeltje gebruiken. Tot slot is alles op te bergen in de bijgeleverde etui.

Uiterlijk

Door haar gele snoer is de Jabra Sport niet te missen. Het gebruik van brede snoeren is niet alleen een trend aan het worden, maar heeft als bijkomend voordeel dat het veel minder snel in de knoop raakt. Ook zal het snoer minder snel breken wanneer het bijvoorbeeld achter een deurklink blijft hangen.

De ‘oortjes’ zelf zijn ook behoorlijk fors. In eerste instantie schrikt dat even af, maar de sport zit verassend comfortabel. Door de ronde vorm vangt de Sport ook weinig wind tijdens het fietsen waardoor je weinig last hebt van suizende winden.

Aan het snoer van de sport vinden we ook een afstandsbediening waarmee je telefoongesprekken aan kan nemen. Daarnaast kan je het volume regelen en tracks overslaan. Alle functies die je van een moderne iPhone headset mag verwachten.

Geluid

Naast het draafcomfort is het geluid van de Jabra Sport ook van groot belang. De Jabra Sport is geen in-ear headset. De demping van omgevingsgeluid is dus minimaal. Een nadeel in de sportschool (in die van mij luisteren ze naar Sky Radio), maar een groot voordeel voor buitensporters omdat je het verkeer om je heen blijft horen.

Luisterend naar de muziek, is het geluid helder. Een groot probleem bij dit soort headsets is over het algemeen het ontbreken van een stevige bas (in vergelijking tot in-ear modellen). De bas die uit de sport komt is toch alles behalve teleurstellend. Hier laat Jabra toch even zien dat het bedrijf heel goed weet hoe het een headset voor muziekliefhebbers moet bouwen.

Conclusie

Zeker wanneer je buiten sport, is de Jabra Sport Corded één van de betere headsets die je kan kiezen. De headset zit zeer comfortabel en het geluid is beter dan we in eerste instantie van een headset als deze hadden verwacht. Het accessoirepakket is zeer compleet en de keuze voor een ‘verlengkabel’ is gewoon slim van Jabra. Een dikke voldoende dus. Kijk wel goed of je de Apple of de universele (Android/Symbian etc) editie koopt. Binnenkort bekijken we ook de wireless versie van de Sport.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Brede kabel
  • Verlengkabel
  • Handige etui
  • Goed geluid
  • Prima draagcomfort

THE BAD

  • Apple versie werkt niet of nauwelijks op andere producten en andersom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.