Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

EA Lanceert Command & Conquer Browser Game

EA heeft deze week de online beta van Command & Concquer Tiberiun Alliances live gezet. We schreven al eerder over deze game, maar wisten toen nog niet dat het een nieuwe online MMORPG zou worden. Ook wisten we toen nog niet dat deze game gratis speelbaar zou zijn ;-).

Om te spelen, moet je al wel over een EA account beschikken, maar de kans is groot dat je die ooit al eens in een EA game hebt aangemaakt. Zodra je bent ingelogd, kan je als GDI je missies gaan spelen. Het moet ook mogelijk worden om als NOD te spelen, maar die zijn in deze BETA nog niet beschikbaar. The Forgotten is als groepering ook aanwezig in de game, maar zullen een neutrale rol vervullen.

Het leuke aan de online game, is dat hij erg veel weg heeft van de opbouw van de reguliere C&C games. Zo moet je in je eerste missie aan de slag om een basis met twee harvesters (oogstmachines) te bouwen. Toch is de oorlogservaring wel heel anders dan ik van C&C gewend ben. Het is nu meer een soort van super tower-defence game geworden waar de snelheid ook echt een beetje uit weg is. Het draagt dus wel de C&C naam en maakt gebruik van het C&C universum dat we kennen, maar sluit niet goed aan bij de C&C ervaring. Jammer. Ik wacht wel op C&C Generals 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.