Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De Lente van Philips – Wonen en Koken

Dit jaar mogen we van Philips vele innovaties voor in de keuken verwachten. Zo komt Philips onder anderen met een compleet nieuw design van haar juicer. Daarnaast komt Philips met een ruim assortiment andere, handige apparaten, die het huishouden een stuk makkelijker moeten maken.

Philips Saeco Intelia Cappuccino

We beginnen in de keuken. Daar heeft Philips onlangs de nieuwe Keith Haring-design Senseo’s aangekondigd. Naast deze lijn voor koffiepads, is Philips ook druk in de weer met Saeco en in die lijn introduceert het bedrijf de nieuwe Saeco Intelia Cappuccino. Een nieuwe vol-automatisch espressoapparaat voor kopjes cappuccino en espresso. Highlights van deze nieuwe koffiezetter zijn keramische maalschijven en grote reservoirs voor water, bonen en afval.

Philips Saeco Melkopschuimer

Zie je hem op een afstandje staan, dan verwacht je een luxe waterkoker. Het Saeco lovo verraadt echter dat deze schenkkan een heel ander trucje kan. Het is een melkopschuimer voor zowel warm- als koud schuim. Het apparaat kent twee temperatuurstanden en is voorzien van een dubbele coating waardoor hij makkelijk schoongemaakt kan worden.

Philips Avance Sapcentrifuge

De sapcentrifuges van Philips. Persoonlijk ben ik er groot fan van en heb er inmiddels twee mogen verslijten. Het grootste probleem dat ik met deze centrifuges had was het lekken en het schoonmaken. Met de nieuwe Avance belooft Philips een oplossing voor beide problemen. Dat komt onder anderen naar voren in het nieuwe ontwerp van de zeef die erin zit. Dat ontwerp is radicaal veranderd. Ook zou deze de afwasborstels niet langer slopen. Hij zou in staat moeten zijn om tot 2.5 liter in één keer te persen en beschikt over een 800W motor. Ik ben benieuwd.

Philips Avance Staafmixer

Hoeveel innovatie kan je in een staafmixer stoppen? Oké, echte innovatie konden wij ook niet ontdekken. De nieuwe Avance staafmixer lijkt voorral op gemak te zijn gericht. Het gemakkelijk wisselen van accessoires en gemakkelijk schoonmaken staan voorop in het nieuwe ontwerp. De motor kan daarnaast om 20 snelheden draaien. Voor mijn gevoel een beetje overkill, maar leuk dat het kan.

Philips PerfectCare Silence

Philips is groot als het om strijkijzers gaat. Ook deze lente zal Philips zich opnieuw bewijzen. Ditmaal met de PerfectCare Silence. Philips introduceert dit systeem voor alle strijkers die tijdens het strijken graag naar de radio of TV luisteren. Stoomsystemen staan namelijk bekend om het lawaai dat ze maken. Met de PerfectCare Silence is het lawaai enorm gereduceerd. Daarnaast ken het systeem maar één temperatuurstand die op alle stofffen werkt. Helaas voor de mannen heeft Philips de PerfectCare alleen met bloemetjes erop. Wil je gewoon een stoere blauwe of zwarte, dan moet je met het oude lawaaimakertje werken ;-).

Philips Easy8 Strijkplank

Soms zit echte innovatie in een product waar je het niet verwacht. Naast strijkijzers, maar Philips ook strijkplanken. En waar Brabantia in strijkplankenland heer en meester is, lijkt het erop dat Philips net iets scherper naar de consument kijkt. Strijken is namelijk een hele vervelende klus en dan is elk gemak mooi meegenomen. De nieuwe Easy8 Strijkplank weet zich dan ook te onderscheien met twee flappen die onder de plank uitgeklapt kunnen worden. Hierdoor is het uiteinde niet langer rond, maar krijgt het de vorm van schouders. Hierdoor is het mogelijk om de rug van een overhemd in één keer mooi glad te strijken. Slim! De strijkplank bevat ook nog een klein hangzakje (geen idee hoe ik dit beter kan verwoorden). Hierin kan je de afstandsbediening of je telefoon stoppen zodat je daar tijdens het strijken gemakkelijk bij kan. Niet broodnodig, maar leuk dat het erbij zit. Wel weer jammer van die bloemetjes…

Philips Special Edition Performer Stofzuiger

Philips heeft inmiddels 40 jaar ervaring in het bouwen van stofzuigers. Nu de Performer ook nog eens anderhalf miljoen keer is verkocht, brengt Philips een special edition van deze stofzuiger uit. De Performer Special Edition bevat standaard een schoonmaakkit waaronder een speciale schoonmaakhandschoen voor de autoruit en een speciale zuigmond voor de autobekleding. De performer heeft een 2200W motor en levert een maximale zuigkracht van 500W.

Philips PowerPro Stofzuiger

Zakloos is in en hoewel Dyson zonder twijfel de meeste bekendheid op dit gebied geniet, doet ook Philips mee aan deze trend. Philips komt daarom met de nieuwe PowerPro met PowerCylcone technologie en een AeroSeal zuigmond. Philips heeft de nieuwe PowerPro laten testen tegen de best verkochte zakloze stofzuiger in Europa (geen idee welke dat is) en geeft aan dat de PowerPro 40% meer vuil opneemt. Het moge duidelijk zijn, Philips denkt goed na over de stofzuigers in dit segment.

Beschikbaarheid

De Philips Avance Sapcentrifuge kost €199,99. De Avance Staafmixer kost €139,99. De Easy8 Strijkplank kost €119 en de PerfectCare Silence strijkijzers kosten €329 voor de GC9520 (foto) en €349 voor de GC9540. De Special Edition Performer Stofzuiger kost €189. Deze apparaten liggen nu al in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.