Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dag Android Market, Hallo Google Play!

Google heeft afgelopen nacht een belangrijke stap in de geschiedenis van Android genomen. Het bedrijf heeft afscheid genomen van de oude, vertrouwde Android Market. Google gaat Android Market vervangen met de Google Play dienst die een veel sterkere focus op content in het algemeen heeft.

Voorheen was het al mogelijk om naast apps ook boeken, muziek en films naar Android toestellen te downloaden, maar consumenten hadden mogelijk moeite om Android Market daarmee de identificeren. Onder Google Play moet dat anders worden.

Hoewel wij in Nederland nog steeds alleen games en apps op Google Play zien, is het aanbod voor diverse landen uitgebreid met Play Music, Play Books en Play Movies. Wanneer wij daar eens iets van zien blijft onbekend.

De komende dagen zal Google toestellen met minimaal Android 2.2 een update voor Google Play versturen. De Android Market app zal dan verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.