Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de ZAGGfolio iPad Keyboard met 4 sterren.

The Good
  • Plastic hoes beschermt goed
  • Accu gaat lang mee
  • Makkelijk te installeren
  • Licht in gewicht
  • Alle functietoetsen aanwezig
The Bad
  • Carbon look is toch te plastic
  • Opladen toetsenbord is onhandig


Wil je de iPad echt als vervanger voor een laptop inzetten, dan ontkom je er niet aan om er een keyboard bij te kopen. Het Amerikaanse Zagg heeft in de tussentijd faam weten te verwerven met haar ZAGGmate. Een hoes met ingebouwd keyboard. De ZAGGfolio is de opvolger en die zat afgelopen week in mijn tas.

Uitrusting

De verpakking van de ZAGGfolio bevat naast de handleiding ook een micro-USB laadsnoer (het toetsenbord bevat haar eigen accu) het toetsenbord en de plastic hoes.

Uiterlijk

Zoals de verpakking al aangaf, heeft de plastic hoes een carbon fiber uitstraling. Ondanks dit effect blijft het geheel er wel heel plastic uitzien. De hoes bevat ook al de juiste gaten voor de knoppen, camera en dock connector van de iPad zodat je overal bij kunt.

Met het keyboard heeft ZAGG duidelijk inspiratie gezocht bij de officiële Apple keyboards. ZAGG heeft voor de ZAGGfolio gekozen voor een combinatie van zwarte knoppen op grijs plastic. Opvallend is dat het keyboard toch wat retro aandoet. Erg leuk bedacht van ZAGG. Aan de zijkat van het toetsenbord zit de aansluiting om hem via USB op te laden. Helaas lijkt het erop dat ZAGG vergeten is om voor dit gat ook een opening in de hoes te maken. Je zal hem dus (deels) uit de hoes moeten trekken om hem op te laden.

Installatie

Installatie van het toetsenbord is enorm simpel. Je zet het toetsenbord aan en drukt op connect. Nu is het toetsenbord vindbaar als Bluetooth apparaat. Via de instellingen app op de iPad maak je verbinding en vanaf dat moment kan je vrij tikken op het keyboard. Het toetsenbord bevat een magneetstrip waardoor de iPad 2 meteen aan gaat wanneer je de hoes openklapt.

Ergonomie

De ZAGGfolio blijft een klein, plat ramplankje. Hij bevat alle knoppen die iPad ondersteunt. Naast letters, cijfers en karakters zijn dus ook de pijltoetsen aanwezig. ZAGG geeft de knoppen veel ruimte waardoor het toetsenbord relatief ‘diep’ lijkt te zijn. Deze illusie ontstaat voornamelijk doordat het niet mogelijk is om bijvoorbeeld pootjes uit te klappen om het toetsenbord licht te laten hellen. Hierdoor kan langdurig tikken ook zeer vermoeiend zijn voor de polsen. Voor kortere sessies voldoet het toetsenbord uitstekend.

Conclusie

De combinatie van toetsenbord en hoes maakt de ZAGGfolio een ideale partner voor onderweg. Het enige dat ik echt mis is een plekje om een eventuele stylus te laten. Een optie die we onder anderen wel hebben gezien in de hoezen van Targus. Installatie verloopt soepel en het is mooi om te zien dat ZAGG aan alle gaten voor de iPad heeft gedacht. Jammer alleen dat die voor het laden van het eigen keyboard was vergeten. Oepsie!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.