Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Vogel’s Flex Mount

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Kijkhoek volledig aanpasbaar
  • Compact ontwerp
  • Eindelijk komt de iPad van de wand

THE BAD

  • Verticaal niet verstelbaar
  • Toch twee schroeven nodig ;-)

Vogel’s heeft recentelijk haar RingO systeem uitgebreid met de nieuwe Flex Mount. Deze nieuwe Mount is gemaakt voor muurmontage en stelt je in staat om de iPad in elke mogelijk denkbare hoek te plaatsen. Na de review van de witte RingO Cover en de All-In-One Pack, konden we deze essentiële uitbreiding natuurlijk niet laten schieten.

Uitrusting

Vogel’s heeft ook bij de Flex Mount een royale verpakking samengesteld met daarin een set schroeven en pluggen die je nodig hebt voor de bevestiging. Naast de schroeven en pluggen, heeft Vogel’s er ook een inbussleutel bij gedaan. Lekker compleet dus.

Installatie

Hoewel Vogel’s in het persbericht claimde dat je slechts één schroef nodig had voor de bevestiging, verraad de uitrusting dat je wel degelijk twee schroeven nodig hebt voor de bevestiging van de Flex Mount. Dat is ook niet erg omdat je de Flex Mount zo stevig kan bevestigen en zeker weet dat de achterplaat niet aan de wand gaat ‘draaien’. Het is immers een vierkante achterplaat.

Jammer is alleen wel dat velen de Flex Mount op een holle tussenwand zullen monteren en dan heb je niks aan de bijgeleverde pluggen en schroeven. Wanneer je hollewandpluggen gebruikt, kom je er ook al snel achter dat je dikkere schroeven nodig hebt en deze hebben grotere koppen. Gelukkig laat de achterplaat ruimte genoeg over voor deze grotere schroefkoppen.

Tot slot is het nog mogelijk om te bepalen of je het eerste scharnierpunt links of rechts aan de achterplaat wilt hebben. De schroeven hiervoor bevestig je met de bijgeleverde inbussleutel.

Flexibiliteit

Ik was een groot fan van de standaard RingO Wall Mounts en heb ze inmiddels op verschillende plekken in en om het huis hangen. Het grote nadeel was altijd dat de iPad parallel aan de muren hangt, wat niet altijd ideaal is voor de kijkhoek. Zeker wanneer je de iPad samen met je PC gebruikt (bijvoorbeeld voor DisplayLink of Adobe Tools), wil je gewoon in staat zijn om het ding te hangen waar je hem nodig hebt. Met de Flex Mount kan dat grotendeels. Je kan de iPad een stuk van de muur trekken en daarna in de juiste kijkhoek plaatsen. Vertikaal kan je alleen niks aan de positie van de iPad veranderen. Het is dus handig om van te voren goed na te denken over de hoogte waarop je de Flex Mount aan de muur hangt.

Conclusie

Heb je gewone muren, dan is montage een fluitje van een cent. Wil je de Flex Mount op een holle muur zetten, moet je toch zelf even de juiste pluggen en schroeven halen. Gelukkig biedt de achterplaat van de Flex Mount voldoende ruimte voor grotere schroefkoppen. Je komt dus niet in de problemen. Verder is de iPad (je kan hem ook voor de Galaxy Tab of andere RingO ondersteunde apparaten gebruiken) goed verstelbaar. Ik vraag me zelfs af hoe ik ooit voldoening heb gevonden in de standaard Wall Mount. Ja, de Flex Mount trekt het hele RingO systeem naar een nieuw niveau!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.