Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Tekken 3D Prime Edition

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Zonder twijfel de beste gameplay
  • De complete Bloodvengeance film als bonus
  • 41 unieke karakters om mee te spelen

THE BAD

  • Singleplayer had veel uitdagender gemogen, zeker op een handheld!

Na de komst van epische fighters als StreetFighter IV en Dead or Alive, is het nu dan eindelijk de beurt aan Tekken om zijn plaats op Nintendo’s 3DS te veroveren. Het is overigens niet de eerste keer dat een Tekken game op een Nintendo console verschijnt. Lang, lang geleden was er ook al een Tekken voor de GameBoy Advance.

Gameplay

In tegenstelling tot de eerder fighters op de 3DS, ontbreekt bij Tekken 3D Prime Edition de storymode. In plaats daarvan maak je gebruik van een set arcade-achtige modi.

Special Survival – In deze modus is het de bedoeling om zoveel mogelijk vijanden te verslaan. Ze wisselen elkaar af, dus iedere tik die jij ontvangt brengt het gevaar met zich mee dat je het einde van de serie tegenstanders ook echt niet gaat halen.

Versus Battle – Ga de strijd aan met vrienden of onbekenden. Jawel, online play in Tekken en op de 3DS. Altijd goed!

Quick Battle – Versla drie vijanden en wordt de held van het Tekken universum. Iedere keer dat je speelt, krijgt jouw karakter punten. Alleen de echte Tekken 3D Prime Edition verslaafde zal voldoende tijd hebben om alle 41 karakters naar het hoogste niveau te meppen.

Practice – In deze modus kan je je moves oefenen op een karakter dat niet de strijd met je aan zal gaan. Zeker wanneer je met een karakter speelt dat je nog niet eerder hebt gebruikt, kan dit zeer handig zijn.

Tekken Cards – Tot slot heeft ook Tekken 3D Prime Edition een verzameldingetje. Waar je in StreetFighter en DOA virtuele beeldjes spaart, spaar je hier Tekken Cards. Punten voor deze kaarten krijg je door te vechten of door je Activity Points van de 3DS in te wisselen. Met name dat laatste is wel heel handig. Er zijn namelijk 765 kaarten te verzamelen. Inderdaad, iets teveel van het goede als je het mij vraagt.

Ik speel al zeker tien jaar Tekken games, maar dit is de eerste keer dat ik hem op een handheld speel. Ik kocht Tekken altijd voor de gezelligheid. Op zondagmiddag met vrienden voor de TV knokken, je kent het wel. Nu ik Tekken op de 3DS speel, merk ik het belang van het sociale element bij Tekken. Waar Dead or Alive me door de game trok met de Story Modus, is het bij Tekken knokken vanaf de start. Dat kan lekker zijn, maar in mijn eentje tegen de CPU voelt toch wat eenzaam en online gamen levert ook niet echt de voldoening op die ik krijg als mijn tegenstander naast me zit.

Graphics

Als er één ding is waar Namco over mag opscheppen (en dat hebben ze gedaan), dan is het wel de game engine achter Tekken 3D Prime Edition. Deze weet de game met maarliefst 60 frames per seconde op het scherm te toveren waardoor de animaties niet alleen snel zijn, maar er ook zeer gelikt uitzien. Zelfs in 3D modus.

Toch zie je dat Namco concessies heeft moeten doen om Tekken zo strak te krijgen. De arena’s waarin je vecht zien er aardig uit, maar bevatten minder detail dan die van bijvoorbeeld Dead or Alive. Van de andere kant is de snelheid dusdanig belangrijk dat het iets is waar ik prima mee kan leven.

Conclusie

Met maarliefst 41 verschillende vechters die je kan spelen weet Tekken de eerdere fighters op de 3DS letterlijk te verpletteren. De graphics van de arena’s vallen soms wat tegen, maar dit maakt Namco ruimschoots goed met de snelle animaties van de vechters die enorm bijdragen aan de heerlijke gameplay. Tekken beschikt zonder twijfel over de beste gameplay van alle fighters, maar in single player zal je de uitdagingen in de game toch echt zelf moeten zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.