Review: Super Street Fighter IV 3D Edition (3DS)

Kijken we naar de launchgames voor Nintendo's 3DS, dan lijkt Super Street Fighter IV 3D Edition toch wel dé titel te zijn die iedereen aan moet spreken. De game is natuurlijk niet nieuw, want we hebben hem al op andere systemen gezien. De toegevoegde waarde zou dus vooral in 3D graphics en StreetPass moeten zitten.

Het eerste dat opvalt is dat Super Street Fighter IV geen afgekapte versie van de grote consoles is. Alle personages zijn nog steeds aanwezig inclusief alle moves en ook aan de locaties lijkt niks te ontbreken. Daarnaast krijg je nog een heel stuk gameplay erbij in de vorm van (onder anderen) StreetPass waarmee je virtuele gevechten aangaat en virtuele poppetjes uit kan wisselen. Daarover later meer.

3D View

Ook nieuw is de mogelijkheid om voor een 3D gezichtsveld te kiezen. In dit gezichtsveld kijk je over de schouder van jouw karakter wat het gevecht er wel heel gelikt uit laat zien. Het nieuwe gezichtsveld blokkeert het zicht op de tegenstander niet waardoor de gameplay net zo goed blijft.

Gameplay

Laten we eerlijk zijn, een fighter kan je alleen met knoppen spelen en dat maakt de 3DS dan ook een geweldig apparaat om Super Street Fighter IV op te spelen. Toch maakt de game zo nu en dan ook gebruik van het touchscreen. Afhankelijk van het speelniveau plaatst de game daar shortcuts naar de combo's zodat je geen knoppencombinaties hoeft te onthouden. Een prima keus om de game voor een breed publiek toegankelijk te maken. Het blijft echter gewoon het leukst om met vrienden te gamen. Gelukkig is er ondersteuning voor Download Play waardoor je slechts 1 spel nodig hebt.

Graphics

De graphics van Super Street Figher IV 3D Edition zijn uniek te noemen, zeker wanneer je ze op het echte 3D display ziet. De game heeft echt een eigen stijl die tegen Manga aan hangt. Toch is het jammer dat het bloed zwart is in plaats van rood, maar dat is traditioneel voor vechtspellen op Nintendo computers.

Figuurverzameling

Voor elk gevecht dat je wint krijg je speciale figuurpunten. Die kan je inwisselen in een soort van slotmachine om figuurtjes te winnen. Deze figuurtjes kan je ook weer met andere spelers ruilen wanneer je die op straat tegenkomt. Het uiteindelijke doel is om van alle karakters 7 beeldjes te verzamelen. Daar ben je dus nog wel even mee bezig.

StreetPass

De figuurtjes die je verzamelt, kan je inzetten in StreetPass gevechten. Deze gevechten vinden plaats wanneer je een ander met een 3DS met daarop de StreetPass van Streetfighter passeert. Win je deze gevechten, dan krijg je nieuwe figuurpunten.

Conclusie

Super Street Fighter is een zeer complete game die vrijwel alle functies van de 3DS probeert te benutten. Het gebruik van het touch screen voor de combo's maakt de game ook zeer toegankelijk. We hebben hier duidelijk met een winnaar te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Waanzinnig veel gameplay
  • Online play en download play
  • StreetPass erg leuk uitgewerkt

THE BAD

  • Iets teveel keuze?
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram