Review: Jabra Halo 2 Bluetooth Headset

Enkele weken terug, ontving ik de Jabra Halo 2. Zoals de naam doet vermoeden is het te opvolger van de eerste Halo van Jabra. Hoewel het uiterlijk nauwelijks veranderd is, zijn de specs van de Halo 2 wel eens stukje beter. Het belangrijkste? Virtual Surround sound. Bring it on!

Uitrusting

In het doosje vond ik naast de Halo 2 ook een 3.5mm jack kabel om de headset bedraad aan te sluiten, een reguliere USB kabel om de headset via de computer op te laden en een reguliere netstroom adapter. Jabra heeft haar best gedaan om mijn leven zo makkelijk mogelijk te maken ;-). Naast de kabels en de headset, vond ik ook nog wat informatie over garantie en een korte, maar krachtige handleiding.

Installatie

Installatie van de Halo 2 is bijzonder makkelijk. Je houdt de grote ronde knop een paar seconde ingedrukt en het toestel schakelt in de pairing modus. Nu kan je met ieder apparaat (in mijn geval de iPhone 4 en Playstation 3) de headset koppelen.

Gebruik

Hoewel spraak belangrijk is bij een headset, is dat zeer waarschijnlijk het laatste waar je de Halo 2 voor zou kopen. En hoewel de microfoon en ruisonderdrukking goed hun werk doen, kijk ik voor deze review toch liever naar de audio kwaliteiten van de Halo 2.

Gezien ik de Apple versie van de Halo 2 heb gekregen (bevat een extra chippie) sluit ik hem natuurlijk eerst aan op de iPhone om mijn muziek te luisteren. Bediening van de muziek is makkelijk. Ik druk op de grote knop om muziek te starten of te stoppen. Via de touch controls op mijn rechter oor kan ik het volume aanpassen. Twee keer tikken op het volumedeel laat me de volgende track horen. Het Apple chippie in de headset zorgt er voor dat ik keurig kan zien wat de status van de accu van de headset is. Vakwerk!

Natuurlijk wil ik ook even de virtual surround sound van de headset testen. Dit doe ik door de headset met mijn Playstation 3 te koppelen. Dit blijkt een compleet pijnloze installatie te worden. De headset wordt herkend. Tijd om te gamen dus…

Het mag gezegd worden, het geluid dat uit de headset komt is zeer goed. Het is natuurlijk geen in-ear model waardoor de bas niet superdiep gaat, maar het geluid is en blijft zuiver. Als ik de virtual surround sound vergelijk met een echte surround set, komt het qua gevoel in de buurt en dat is best knap met twee speakertjes.

Conclusie

De Jabra Halo 2 stereo bluetooth headset is qua looks niet heel anders dan de eerste Halo headset. Het voordeel zit hem voornamelijk in de ondersteuning van Virtual Surround. Hoewel het surround effect wel merkbaar is, komt het toch niet echt in de buurt van echte surround sound. Dat ligt niet zo zeer aan de headset, maar meer aan de hele manier waarop Virtual Surround werkt. Al met al is dit een zeer degelijke headset die ook de gamer aan zal spreken.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

 • Mooi design
 • Compact op te vouwen
 • Compleet accessoirepakket
 • Goed uithoudingsvermogen

THE BAD

 • Design niet vernieuwend ten opzichte van de Halo
 • Enige grote functionele toevoeging is Virtual Surround Sound

4 reacties

 1. Ik heb ook een jabra halo 2 gekocht maar als ik hem aansluit komt het geluid nog steeds uit mijn tv en niet uit mijn headset. Mijn vrienden horen mij wel als ik praat.
  Weet jij hoe dat zit?

 2. Beste Joren,
  we zitten met exact hetzelfde probleem. Om muziek te kunnen horen heb je volgens de support afdeling van Jabra het A2DP bluetooth profiel nodig. Volgens een Amerikaanse forem heeft de PS3 dit (nog)niet.
  Als je inmiddels andere info hebt dan horen we dit graag.

 3. Mooie vormgeving met waardeloze Buetooth ontvangst.
  Werkt prima als je stil blijft zitten maar wordt een drama als je bijvoorbeeld gaat fietsen. De verbinding valt zeer regelmatig weg. Heb het zelfs geprobeerd fietsend met mijn telefoon in de hand maar dat maakte helaas ook niets uit.
  De Jabra Halo 2 is terug gegaan naar de winkel en ik ben opzoek naar iets wat wel werkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.