Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Doro Lanceert Seniorensmartphone

Het Zweedse Doro is al jaren actief met het bouwen van mobiele telefoons voor senioren en heeft vandaag besloten om ook senioren warm te maken voor de smartphone. Dit doet het bedrijf met de Doro PhoneEasy 740. De eerste seniorensmartphone op basis van Google’s Android platform.

De Doro PhoneEasy is voorzien van Doro’s nieuwe Doro Experience software. Deze software draait bovenop Android en voorziet de telefoon van een zeer laagdrempelige interface. Natuurlijk heeft het bedrijf er ook aan gedacht om het toestel van cijferknoppen te voorzien. Gewoon omdat senioren dat zo gewend zijn.

De smartphone staat in contact met internet via 3G en kan via een webinterface van updates en content worden voorzien. Dit kan de gebruiker zelf regelen, maar dat kan natuurlijk ook door de familie worden gedaan.

Voor de echt hippe senioren, heeft Doro ook de Doro Selection. Dit is een serie speciaal aanbevolen apps en content voor ouderen. Tussen deze apps zit onder anderen een aangepaste versie van Facebook.

Doro zal overigens niet alleen zelf telefoons met de Doro Experience uit gaan brengen. Het bedrijf zal de software ook in licentie beschikbaar stellen aan andere fabrikanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.