We hebben al eens eerder onze verwachtingen over de nieuwe iPad 3 van Apple uit mogen spreken, maar nu Apple daadwerkelijk uitnodigingen heeft uitgestuurd, wordt het tijd dat we alles nog eens goed op een rijtje zetten. Oja, de aankondiging is op 7 maart.

Geen Home Knop

Laten we eerst kijken naar het gerucht dat alles met de uitnodiging van Apple te maken heeft. De iPad 3 zou geen Home knop hebben. Inderdaad staat deze niet op de uitnodiging afgebeeld. Gezien de iPad officieel geen ‘onder’ of ‘boven’ kent, is het dus heel goed mogelijk dat we naar één van de drie knop-loze kanten kijken. Zouden we met een iPad zonder Home knop kunnen werken? Zeker wel. Door een pinch beweging met al je vingers te maken keer je ook terug naar het home screen.

Retina Scherm

Één van de grootste wensen van iPad gebruikers is een Retina scherm. Diverse bronnen hebben gelekt dat er inderdaad sprake zal zijn van een Retina display met een resolutie van 2048×1536 pixels. Op basis van de bestaande processor zal de iPad dat echter niet aankunnen. Een retina display zal automatisch een snellere CPU en meer RAM geheugen betekenen.

A5X of A6 processor

Volgends de geruchten werkt Apple momenteel aan zowel de A5X als de A6 processor. De A5X zou een verbeterde variant op de A5 zijn en beschikken over een Dual-Core constructie. De A6 zou echter een quad-core model zijn. 4 processoren dus. Gezien Asus en diverse andere partijen al met quad-core smartphones en tablets komen zou het niet meer dan logisch zijn dat Apple hier niet achter blijft.

4G

De huidige iPad en iPad 2 maken gebruik van 3G voor mobiel internet. Met de iPad 3 zal Apple naar alle waarschijnlijkheid ondersteuning bieden voor 4G. Het is geen keihard gerucht, maar wel logisch gezien de techniek aardig doorontwikkeld is en de mobiele internetervaring daardoor flink zal verbeteren.

iPad 3 Modellen

9 to 5 zegt dat we 9 modellen van de iPad 3 mogen verwachten. De J1 (16GB WiFi Zwart, 32GB WiFi Zwart, 64GB WiFi Zwart) en de J2 (16GB WiFi Wit, 32GB WiFi Wit, 64GB WiFi Wit, 16GB 3G Wit, 32GB 3G Wit en 64GB 3G Wit). Dit is opvallend. Bij de iPad lanceerde Apple 6 modellen (16GB WiFi Zwart, 32GB WiFi Zwart, 64GB WiFi Zwart, 16GB 3G Zwart, 32GB 3G Zwart en 64GB 3G Zwart) en bij de lancering van de iPad 2 lanceerde Apple 12 modellen (16GB WiFi Zwart, 32GB WiFi Zwart, 64GB WiFi Zwart, 16GB 3G Zwart, 32GB 3G Zwart en 64GB 3G Zwart, 16GB WiFi Wit, 32GB WiFi Wit, 64GB WiFi Wit, 16GB 3G Wit, 32GB 3G Wit en 64GB 3G Wit).

Apple Start iPad 3 Bevoorrading

Diverse websites claimen al bewijs te hebben gevonden van Apple is gestart met de distributie van de iPad 3. Dit is logisch als Apple de iPad 3 snel in de schappen wil hebben liggen. De iPad werd hier pas na maanden verkocht terwijl de iPad 2 slechts enkele weken na de lancering al in de Nederlandse schappen lag.

iPad 2 Uitverkoop

De komst van de iPad 3 wordt ook verraden door grote Amerikaanse retailers. Zo heeft Radioshack de prijs van diverse iPad 2 modellen met $20 tot $50 laten dalen.

Apple TV

Zal het een TV of wederom een settopbox worden? Wij verwachten dat laatste omdat iedereen met een HD TV voor een kleine investering Apple TV in huis kan halen. Bij TV’s nemen mensen steeds vaker het uiterlijk in overweging. De kans is klein dat consumenten allemaal dezelfde TV van Apple in huis willen hebben. Naar verwachting zal de nieuwe Apple TV box wel 1080p aan kunnen.

Beurswaarde

Na de aankondiging steeg de beurswaarde van Apple wederom. Apple was op dat moment al het meest waardevolle bedrijf ter wereld. De waarde van Apple is nu boven de 500 miljard dollar gekomen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.