Teufel’s Raumfeld One Gaat de Concurrentie met Sonos aan

Het Duitse Teufel heeft de Raumfeld One geïntroduceerd. Het apparaat is een standalone speaker die via WiFi met het thuisnetwerk verbonden is. Qua formaat en prestaties lijkt hij het op te mogen nemen tegen de Play:3. Het is niet de eerste Wi-Fi speaker van Teufel. Eerder kwamen de Duitsers al met de Speaker S, M en L.

De Raumfeld One is in tegenstelling tot de Speaker series, wel de eerste stand-alone speaker van Teufel. De One is uitgerust met een krachtige 130mm downfire woofer met 50 Watt vermogen. Nog eens 2x 20 Watt vermogen wordt verdeeld onder de twee 65 mm midrange drivers en twee 25 mm tweeters, die de midden- en hoge tonen afdekken. De drivers worden aangestuurd door een moderne Class D eindversterker.

Hoewel je de Raumfeld One met de Raumfeld Controller aan kan sturen, heeft ook Teufel een iPhone app uitgebracht. Een iPad versie en een Android app ontbreken helaas.

Beschikbaarheid

Teufel verkoopt haar spullen enkel via de eigen webshop. De Raumfeld One kost daar €449,99.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.