Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sonos Introduceert de Play:3 (Preview)

Gisteren bevonden we ons in Hartje Amsterdam om kennis te maken met de nieuwe Play:3 van Sonos. De Play:3 is de nieuwste player waarmee je jouw bestaande of nieuwe Sonos netwerk kan uitbreiden. De Play:3 beschikt over 3 speakers die allemaal voorzien zijn van een eigen versterker.

Zoals we gisteren hebben mogen horen is het resultaat van deze losse versterkers, dat de Play:3 een behoorlijk volume kan produceren zonder te kraken. Daarnaast bevat de Play:3 ook een aantal andere leuke features. Wanneer je de Play:3 op zijn kant zet, zal hij bijvoorbeeld overschakelen op mono geluid omdat hij niet langer het geluid twee kanten op kan sturen. Monteer je de speler op de kop onder een kast, dan zal hij zelfstandig links en rechts omdraaien. Slim!

Wil je echte luxe en pure stereo, kan je ook twee Play:3 apparaten in één ruimte neerzetten. Deze zijn namelijk aan elkaar te koppelen.

Met de Play:3 is het overigens behoorlijk goedkoop aan het worden om je eerste Sonos netwerk aan te leggen. Naast de Play:3 (€299) heb je namelijk alleen een iOS of Android app nodig om deze aan te sturen. De player haalt de muziek rechtstreeks van een NAS server, iTunes of internetstream (o.a. Spotify en Last.FM). Wil je de Play:3 draadloos gebruiken, moet je wel eerst nog even een Sonos Bridge aanschaffen. Deze kost €49.

Sonos heeft haar apps overigens meteen van een update voorzien waardoor ze de Play:3 ondersteunen. De apps zijn nu ook verkrijgbaar in de Nederlandse taal en het is voor de Android app mogelijk om deze op de SD-kaart te installeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.