Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Einde Kodak Nabij!?

Tjah, Kodak. Ik herinner me nog de doosjes waar de fotorolletjes in zaten. Boven mijn bed hing een vliegtuigje van Kodak. Een relatiegeschenk dat mijn vader ooit eens had ontvangen van een vertegenwoordiger van Kodak. De laatste jaren hoorden we weinig en dat lijkt maar één resultaat te hebben… het faillissement van één van de grootste merken op het gebied van fotorolletjes…

Het is op dit moment nog maar een gerucht, maar er lijken weinig redenen te zijn om er vanuit te gaan dat het niet zo is. Kodak zou zich voorbereiden op een zogenaamde Chapter 11 Fling. Uitstel van betaling. Dit drie jaar nadat een ander rolletjesbedrijf (Polaroid) ten onder ging. Overigens heeft Kodak vorige week al een waarschuwing afgegeven dat het bedrijf mogelijk van de New York Stock Exchange gehaald zou worden gezien de aandelen minder dan $1 waard zijn.

Gaat Kodak failliet, dan staan 19.000 werknemers op straat. De merknaam (die nog wel wat waarde heeft) zal zeer waarschijnlijk worden geveild evenals het portfolio van 1.100 technologiepatenten. Het faillissement zou ergens in de komende weken moeten worden uitgesproken als we de Wall Street Journal mogen vertrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.