Diverse Sony Ericsson Toestellen Blijken GLONASS te Ondersteunen

Sony Ericsson heeft eerder deze week laten weten dat de nieuwe Xperia S en Xperia Ion Smartphones over GLONASS beschikken. GLONASS is net als GPS een satellietsysteem voor plaatsbepaling. Het grote verschil is dat het GPS netwerk een Amerikaanse vinding is terwijl GLONASS het navigatienetwerk van de Russen is.

Deze zet van Sony Ericsson is zeer interessant omdat ze hiermee naast de 31 GPS satellieten, ook nog eens gebruik kunnen maken van de 24 satellieten die de Russen in een baan om de aarde hebben gebracht. Hierdoor kunnen de toestellen sneller hun locatie bepalen dan de toestellen van andere merken. Apple, Nokia, Samsung en Motorola hebben overigens ook al een klein aantal toestellen met GLONASS in de schappen liggen.

Overigens beschikken niet alleen de Xperia S en Xperia Ion over GLONASS ondersteuning. Deze ondersteuning zit namelijk ook al in de Xperia arc, Xperia arc S, Xperia ray, Xperia neo, Xperia pro, Xperia PLAY, Xperia active en Live with Walkman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events