CES: Veel Nieuwe Netwerkproducten van Netgear

Op haar stand heeft Netgear een grote range aan nieuwe producten ten toon gesteld. Naast de te verwachten routers en range extenders bevat het aan bod ook de WNDR-4700 Media Storage Router. Een spannende combinatie van een router en een mediaserver in één verpakking.

NETGEAR Universal Dual Band WiFi Range Extender (WN2500RP)

Netgear komt met de nieuwe De NETGEAR Universal Dual Band WiFi Range Extender. Deze range extender lijkt wat meer op een router dan de vorige range extender die we hebben getest en dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat dit een dual band extender is die zowel het 2.4 als het 5Ghz netwerk versterkt.

N900 Wireless Dual Band USB Adapter (WNDA4100)

De N900 Wireless Dual Band USB Adapter helpt desktops en laptops aan een snelle Wi-Fi verbinding. Net als de Buffalo USB adapter waar we gisteren over schreven haalt deze adapter snelheden tot 450MB/s. Ook deze adapter is met één druk op de knop te verbinden met je router waardoor configuratie kinderspel is.

NETGEAR Media Storage Router (WNDR4700)

Zoals gezegd is de NETGEAR Media Storage Router een opvallend product in het assortiment van Netgear. Het is al langer mogelijk om via de Netgear routers hardeschijven te delen en de films en muziek daarop als mediaserver beschikbaar te stellen, maar nu heeft Netgear een spannend apparaat waar dit net wat beter geregeld is. Deze (in essentie) router bevat namelijk een 2TB hardeschijf en twee extra snelle USB 3.0 porten voor extra opslagmogelijkheden. Het hele systeem is vanuit de doos dus al klaar voor gebruik.

De NETGEAR Media Storage Router werkt ook samen met Apple’s Time Machine en de back-up diensten van Windows. De router is tevens in staat om Wi-Fi verbindingen met snelheden van maximaal 900MB/s te bedienen (waar nog geen USB adapter voor lijkt te zijn). Voorbereid op de toekomst dus.

Powerline Nano 500 (XAVB5101)

Ook de Powerline Nano 500 heeft het levenslicht gezien. Als we Netgear mogen geloven is dit de kleinste powerline adapter tot nu toe en hij haalt snelheden toto 500MB/s. Deze powerline adapter is ook voorzien van Pick-a-Plug. Dit zagen we eerder bij onze review van de Powerline AV 200 Mini set.

N900 4-Port WiFi Adapter (WNCE4004)

Met de N900 4-Port WiFi Adapter is het mogelijk om tot 4 apparaten van Wi-Fi te voorzien. In ons geval zouden we de Wii, PS3, Xbox 360 en NeoTV box tegelijk erop aan kunnen sluiten. Ideaal!

Netgear Genie Mobile

Netgear Genie is een handige tool om je netwerkgebruik in de gaten te houden. Je ziet alle aangesloten apparaten en wie veel gebruik maken van internet. Netgear heeft nu ook een iOS en Android app uitgebracht waarmee je deze functies kan gebruiken. De app verandert de smartphone of tablet ook in een DLNA controller waarmee je media naar smart TV’s e.d. kan sturen.

Tot slot heeft Netgear het nog even over de nieuwe Wi-Fi 802.11ac standaard. Deze standaard moet draadloze verbindingen mogelijk maken die drie keer sneller zijn dan de huidige n apparaten. Hoe dit precies vorm gaat krijgen binnen het Netgear assortiment zullen we snel zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram