Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Netgear Powerline AV 200 Mini Set

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Extreem snel te installeren
  • Simpel te beveiligen
  • Hulpprogramma staat verdere finetuning toe

THE BAD

  • Hulpprogramma heeft veel te bieden, maar bevat teveel jargon waardoor dit niet voor iedereen is weggelegd.

Vandaag testen we de Powerline AV 200 Mini Set van Netgear. De Mini Set valt onder de HomePlug AV specificatie en kan een datasnelheid van 200MB/s behalen. Powerline adapters zijn een geweldig alternatief voor mensen die geen draadloos netwerk wensen te installeren of een bedraad netwerk willen hebben op plaatsen waar WiFi geen dekking heeft.

Uitrusting

Naast een cd-rom met hulpprogramma’s en een handleiding bevat de doos twee ethernetkabels en twee powerline adapters.

Aansluiten

De Powerline adapters zijn zo plug-n-play als het maar kan. In het filmpje hieronder zie je hoe je de adapters installeert.

Na installatie is de verbinding tussen de twee adapters te beveiligen. Dit is met name handig wanneer je weet dat ook anderen van jouw stroomnetwerk gebruik maken. Ook dit proces is behoorlijk simpel. Je drukt twee seconde op de beveiligingsknop van één van de adapters en binnen twee minuten herhaal je dit op de andere adapter.

Tot slot is er dan nog het Netgear Powerline Hulpprogramma (op de CD). Deze geeft een overzicht van alle adapters in het netwerk en de kwaliteit van de verbinding. Hier is de beveiliging eventueel verder aan te passen. Je kan met deze software ook veel andere instellingen aanpassen. Helaas loop je dan wel tegen veel vakjargon aan.

Conclusie

De Powerline AV 200 Mini is op dit moment het instapmodel van Netgear. Net als het iets luxere broertje (de Nano), ligt de maximale snelheid op ongeveer 200MB/s. De set doet exact wat het moet doen en kan zonder technische kennis worden geïnstalleerd. Makkelijker kan bijna niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.