Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: SonyEricsson Introduceert de Xperia S

Ook SonyEricsson is in Las Vegas en toonde daar haar nieuwste Xperia smartphone, de Xperia S. De naamgeving van de Xperia voldoet geheel aan de verwachtingen wanneer je denkt aan de Nexus S, Galaxy S etc. Het gaat bij deze smartphone om pure prestaties en dat zien we alleen al terug in de dual-core 1.5Ghz CPU die SonyEricsson erin heeft gestopt.

De 1.5Ghz CPU is voorzien van een royale 1GB RAM waardoor deze optimaal kan presteren. Het scherm meet maarliefst 4.3 inch met een resolutie van 720×1280 pixels. Met andere woorden 342 pixels per inch en daarmee waanzinnig scherp. Het Multi-touch display kan zelfs tot 10 verschillende vingers waarnemen (al vraag ik me af of je dan nog iets ziet).

Het toestel bevat standaard 16GB of 32GB aan RAM, maar ontbreekt ondersteuning voor micro-SD kaarten. Het toestel is voorzien van een 12 megapixel camera die 1080p video-opnamen kan schieten. Natuurlijk ontbreekt de secundaire camera voor Skypegesprekken niet. Deze is 1.3 megapixel en kan bij het videobellen maarliefst 720p streamen. Daar gaat je datalimiet ;-).

Het toestel loopt op Android 2.3 en bevat alle luxe die je mag verwachten. Bluetooth, Wi-Fi, aGPS, Flash, NFC en Stereo FM ontvanger. Oja, dit is het eerste toestel van Sony Ericsson met MicroSIM ondersteuning. SonyEricsson sluit hiermee aan bij Nokia en Apple die al eerder voor dit formaat kozen.

Tegelijk introduceert Sony(want Ericsson is al van het toestel verdwenen) de nodige Android Extra’s. Daarover later meer.

Beschikbaarheid

De Xperia S zal €499 gaan kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.